01/04/2020 05:55:23

Εμπλοκή για λόγους «ηθικής τάξης» στον διορισμό του προέδρου του ΕΦΚΑ

Πώς θα πάρετε την επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ - Media
 
Ζήτημα ηθικής τάξεως ήγειραν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του διορισμού του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Στάθη Μαρίνου, με αποτέλεσμα η έγκριση του διορισμού του να αναβληθεί.
 
Συγκεκριμένα, η εμπλοκή επήλθε όταν οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν ότι ο συνεργάτης του Στάθη Μαρίνου, Γιώργος Καρκαλής, έλαβε ποσό 20.000 ευρώ στις 26 Μαρτίου με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) για την παροχή υπηρεσιών. Μάλιστα τόνισαν ότι την ίδια περίοδο ο κ. Μαρίνος ήταν Τεχνικός Σύμβουλος στο Διευθυντή της ΗΔΙΚΑ.
 
Ο κ. Μαρίνος επιβεβαίωσε την ανάθεση έργου στον συνεργάτη του αλλά ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα τα έλαβε προσωπικά ο συνεργάτης του και όχι η εταιρεία. Όμως επιφυλάξεις εξέφρασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολουπούλου και Μάκης Μπαλαούρας οι οποίοι υπερψήφισαν μεν την υποψηφιότητα του κ. Μαρίνου αλλά πήραν αποστάσεις. Επίσης η Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε από την ψηφοφορία.
 
Τελικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποφάσισε την αναβολή της ψηφοφορίας για αύριο λόγω της απουσίας της κυρίας Καρακώστα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.