search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:08
MENU CLOSE

Σκοπιανό: Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων

29.03.2018 10:28
Σκοπιανό: Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων  - Media

 

Με τους πολιτικούς αρχηγούς συνομιλεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό και ζητά να προγραμματίσουν κατ’ιδίαν ραντεβού, ούτως ώστε να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Π ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την επιστροφή του από τη Βιέννη όπου θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θέλει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους ενημερώσει διεξοδικά. 

Η Πλευρά Κοτζιά επικοινώνησε πρώτα με τον τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, όπου του έθεσε και το αίτημα, εξίσου το ίδιο έγινε και με το Κίνημα Αλλαγής όπου οι γραμματείς επικοινώνησαν για να προγραμματίσουν το ραντεβού με την Φώφη Γεννηματά. 

Ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε και με τα υπόλοιπα κόμματα και ζήτησε συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Σ’αυτές τις συναντήσεις δε θα συμμετέχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. 

Τσίπρας για Σκοπιανό: Λύση που να αντέχει στον χρόνο και με βάση το εθνικό συμφέρον

Στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης Κεντρικής Μακεδονίας.

 «Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ειδικά, που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους Βόρειους γείτονές μας», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά». «Έχουμε βάλει το πήχη ψηλά στη διαπραγμάτευση, θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι’ αυτό και βάλαμε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:07