search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Συνδικαλιστικός αναβρασμός:απεργία από ΑΔΕΔΥ & ΠΑΜΕ, κόντρα ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ

14.01.2010 12:43
Συνδικαλιστικός αναβρασμός:απεργία από ΑΔΕΔΥ & ΠΑΜΕ, κόντρα ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ - Media

Οι 100 μέρες προσαρμογής του ΠΑΣΟΚ στα πράγματα πέρασαν, η όποια πίστωση χρόνου αξιώθηκε τελείωσε και το απεργιακό μέτωπο θερμαίνεται, ενώ και η ΔΑΚΕ – ΓΣΕΕ προτείνει απεργία!Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 10 Φλεβάρη, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μετά από αυτό το ΠΑΜΕ αποφάσισε να μετατοπίσει κι αυτό μία μέρα πίσω την απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 11 Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή του σημειώνεται ότι «το ΠΑΜΕ δεν θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων σε κάποιες άμαζες και σε διαφορετικές ημερομηνίες απεργιακές εκδηλώσεις».

Οι 100 μέρες προσαρμογής του ΠΑΣΟΚ στα πράγματα πέρασαν, η όποια πίστωση χρόνου αξιώθηκε τελείωσε και το απεργιακό μέτωπο θερμαίνεται, ενώ και η ΔΑΚΕ – ΓΣΕΕ προτείνει απεργία!

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 10 Φλεβάρη, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μετά από αυτό το ΠΑΜΕ αποφάσισε να μετατοπίσει κι αυτό μία μέρα πίσω την απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 11 Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή του σημειώνεται ότι «το ΠΑΜΕ δεν θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων σε κάποιες άμαζες και σε διαφορετικές ημερομηνίες απεργιακές εκδηλώσεις».

Την ίδια ώρα στη ΓΣΕΕ ξέσπασε κόντρα: η ΔΑΚΕ σήκωσε αντιπολιτευτικό μπαϊράκι στην ΠΑΣΚΕ και αποχώρησε από τον διάλογο για το ασφαλιστικό με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για «προσχηματικό διάλογο δια “αντιπροσώπων-τεχνοκρατών”, με θέσεις που δεν συζητούνται και αποφασίζονται στα όργανα της ΓΣΕΕ». Η ΔΑΚΕ πήγε ένα ΄βημα παραπέρα προτείνοντας την κήρυξη απεργίας στις 10 Φλεβάρη μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΚΕ κατηγορεί ουσιαστικά την ΠΑΣΚΕ ότι «κάνει παιχνίδι» μόνη της με σκοπό να διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη σκληρών μέτρων κατά των εργαζομένων, αιφνιδιάζοντας με τις θέσεις που καταθέτει σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:

Η συναίνεση στον διάλογο για το ασφαλιστικό «δεν σημαίνει την εν λευκώ εξουσιοδότηση “κάποιων” και μάλιστα τεχνοκρατών έτσι ώστε να συζητάνε ερήμην μας, με γνώση και υπό την καθοδήγηση μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης της ΠΑΣΚΕ». «Εάν ο “τεχνοκράτης-διαπραγματευτής” στην επιτροπή για το ασφαλιστικό αυτενεργούσε» συνεχίζει η ανακοίνωση  «θα όφειλε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ να τον ανακαλέσει. Εφόσον όμως συνεχίζει σε κάθε συνεδρίαση, να καταθέτει νέες προτάσεις με πολιτικό περιεχόμενο, τις οποίες όλοι οι άλλοι μαθαίνουμε από τις καθημερινές εμφανίσεις τους στην τηλεόραση (όπως δηλώνει μάλιστα εκπροσωπώντας την ΓΣΕΕ),σημαίνει ότι είναι υπο την έγκριση του».

«Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ φαίνεται ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να διευκολύνει την Κυβέρνηση να λάβει σκληρά μέτρα για τους ασφαλισμένους. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η ΠΑΣΚΕ ζητούσε, πρώτα να καταθέσει η Κυβέρνηση (η προηγούμενη) τις προτάσεις της και ο διάλογος να είναι πολυετής, όπως στην Σουηδία και τη Γερμανία. Σήμερα καταθέτει  πρώτα εκείνη τις προτάσεις της και αποδέχεται έναν διάλογο των 100 ημερών».

Η ΠΑΣΚΕ απάντησε… καλωσορίζοντας «τον επαναπατρισμό της ΔAKE, ύστερα από πεντέμισι χρόνια, στο πεδίο των ταξικών, εργατικών αιτημάτων που τόσο βάναυσα καταπατήθηκαν από τη Nεοφιλελεύθερη Nεοδημοκρατική θύελλα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01