22/09/2020 08:29:38

Λαφαζάνης: «Δούρειος ίππος» για την εκπαίδευση οι αποδοχές πείνας και εξαθλίωσης στους εκπαιδευτικούς

Λαφαζάνης: «Δούρειος ίππος» για την εκπαίδευση οι αποδοχές πείνας και εξαθλίωσης στους εκπαιδευτικούς - Media

 

«Αποτελεί “δούρειο ίππο” για την εκπαίδευση στην χώρα μας και δυναμίτη στα θεμέλια της το γεγονός ότι σε όλες τις βαθμίδες της διδάσκουν χιλιάδες δάσκαλοι, καθηγητές και βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό (ΑΕΙ), οι οποίοι προσφέρουν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και με αποδοχές πείνας και εξαθλίωσης και φυσικά χωρίς καμιά υποβοηθητική στήριξη στο έργο τους» αναφέρει σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως λέει «η ΛΑΕ υποστηρίζει πλήρως τους αγώνες και τα αιτήματα όλων αυτών των εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών και φοιτητών για την ανάγκη μαζικών διορισμών τακτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αποκατάσταση των σημερινών διδασκόντων, που με εντελώς αντιεκπαιδευτικό τρόπο αντιμετωπίζονται ως διδάσκοντες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορεί να βρίσκει απέναντι του τα ΜΑΤ, τα γκλομπς, και τον χημικό πόλεμο, στέλνοντας στα νέα παιδιά και σε όλη την κοινωνία βαθύτατα αυταρχικά και αντιπαιδαγωγικά μηνύματα».

«Η Ελλάδα σήμερα –σημειώνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ- χρειάζεται μια μεγάλη και βαθιά ριζοσπαστική τομή στην εκπαίδευση και την Παιδεία με δυο θεμελιώδεις προτεραιότητες: Από τη μια τη μισθολογική και επιστημονική στήριξη του εκπαιδευτικού δυναμικού όλων των βαθμίδων και πρώτα απ’ όλα την αποκατάσταση των λεγόμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μαζί με την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και από την άλλη την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα με πρώτο και κύριο μέλημα την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, με ταυτόχρονη διασφάλιση της ποιοτικής τους συνεισφοράς».

«Η επένδυση σήμερα στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της κατάργησης των μνημονίων και της λιτότητας, συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα ανάγκη για να βγει η χώρα μας από την κρίση και να ανοίξει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες, που θα κρατήσουν τους απόφοιτους νέους μας στην πατρίδα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.