search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:58
MENU CLOSE

Λεμονανθοί γλυκό του κουταλιού

02.04.2018 06:12
26c195007944b894aae7335fae091351_xl.jpg

 

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 50′

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 500 γραμμ. ανθός λεμονιάς
  • 1 κιλό ζάχαρη + 1½ ποτήρι νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά. Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα. Τον ζεματάμε για 2΄-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες. Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.

Την επομένη, βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κουνάμε μόνο την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: tastyday

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:58