search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Πήγαιν’-έλα στον Λευκό Οίκο: Επισκέψεις Μακρόν και Μέρκελ στον Τραμπ, με «καυτή» ατζέντα

05.04.2018 17:47
Πήγαιν

 

Πυκνό είναι το πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Απρίλιο, καθώς θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώπιον των αποφάσεων του Τραμπ για την επιβολή δασμών σε διάφορα προϊόντα, αποφάσεις που προκάλεσαν σοβαρές ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Μακρόν στις 24 Απριλίου και τρεις ημέρες αργότερα με την Μέρκελ και η ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται «καυτή».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου λήγει η προθεσμία που ο Τραμπ έχει θέσει για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση -κι όχι μόνο.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί πως η Γερμανία δεν «παίζει δίκαια» στο εμπόριο, πράγμα που έχει προκαλέσει ψυχρότητα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου.

Σύμφωνα με το Reuters, η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Μέρκελ περιλαμβάνει τα ζητήματα του εμπορίου και την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14