search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Χαμός στον ΟΗΕ – Τσακώθηκαν για τον Λένιν και τον Μάρξ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

11.04.2018 11:32
Χαμός στον ΟΗΕ - Τσακώθηκαν για τον Λένιν και τον Μάρξ στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Media

 

Δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι στην οξύτατη αντιπαράθεση, που είχαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια και με την βρετανίδα ομόλογο του Κάρεν Πιρς, θα αντάλλασσαν μεταξύ άλλων και επιχειρήματα επικαλούμενοι τον Λένιν και τον Μαρξ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας χαρακτήρισε την πρόταση των ΗΠΑ ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διεθνούς αντιπαράθεσης και το ίδιο το ψήφισμα «αναρχία και προσπάθεια χειραγώγησης». 

Σύμφωνα με τον Νεμπένζια η πρόταση των ΗΠΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέση της Μόσχας: «Για ποιο λόγο χρειάζεται ένα μηχανισμός , εάν ήδη έχετε αποφασίσει πριν από την διεξαγωγή έρευνας για το ποιοι ευθύνονται ( για την χημική επίθεση στην Ντούμα-σ.σ). Δεν χρειάζεται να γίνει έρευνα, δεν θέλετε να ακούσετε ότι στην Ντούμα δεν υπάρχουν ίχνη χημικής επίθεσης. 

Αναζητούσατε αφορμή και σας την προσέφεραν οι προβοκάτορες με τα ‘Λευκά κράνη’» ( η οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας που ανέφερε ότι έγινε χημική επίθεση- σ.σ BBC).

Η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την έγκριση του ψηφίσματος , κατά την άποψη του Ρώσου διπλωμάτη, θυμίζει «ανοιξιάτικη έξαρση» , ενώ ο κύριος στόχος όσων υποστηρίζουν την αμερικανική πρόταση είναι να ενεργήσουν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη ψηφισθεί και η μη έγκρισή της να γίνει επιχείρημα για στρατιωτική επίλυση της διένεξης( στην Συρία-σ.σ).

Ήδη μετά την ψηφοφορία , η εκπρόσωπος της Βρετανίας Κάρεν Πιρς, σχολιάζοντας το ρωσικό βέτο στο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Συρία, επικαλέσθηκε μια ρήση του Βλαντίμιρ Λένιν σύμφωνα με την οποία «η ποσότητα μετατρέπεται σε ποιότητα». 

Απαντώντας στην Πιρς, ο Βασίλι Νεμπένζια, είπε ότι και «ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς και ο Βλαντίμιρ Λένιν επισκέπτονταν συχνά το Λονδίνο». Αλλά η Πίρς δεν αρκέστηκε σ αυτό. Θεώρησε σκόπιμο να δώσει την δική της απάντηση στον Νεμπένζια, λέγοντας το εξής «Θα τρίζανε τα κόκκαλα του Μαρξ, εάν μάθαινε ότι η χώρα που οικοδομήθηκε πάνω στις αρχές του, κάνει τόσα για να υποστηρίξει την Συρία».

Πηγή: BBC 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:18