18/07/2019 07:04:26

Αλέξης Χαρίτσης: «Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή»

Αλέξης Χαρίτσης: «Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή»          - Media

     

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται αύριο, Πέμπτη 12 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο.

«Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» τονίζει ο κ. Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο Τwitter, ενώ χαρακτηρίζει την Πολιτική Συνοχής ως ταυτοτικό στοιχείο για την ΕΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αύριο στο Λουξεμβούργο για την Πολιτική Συνοχής - ταυτοτικό στοιχείο για την ΕΕ. Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη & κοινωνική συνοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Συνοχής (ΕΣΠΑ) είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτει η Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικότερα, την προώθηση της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.