search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Διεθνής διάκριση για τον αρχιμουσικό Γιώργο Μπαλατσινό

12.04.2018 12:45
Διεθνής διάκριση για τον αρχιμουσικό Γιώργο Μπαλατσινό - Media

 

Ο Έλληνας μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός διακρίθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα. Πρόκειται για τον διαγωνισμό Concorso Internazionale Giancarlo Facchinetti στην Ιταλία όπου ανάμεσα σε 128 διαγωνιζομένους επιπέδου από όλον τον κόσμο, ο Γιώργος Μπαλατσινός, διαγωνίστηκε στον τελικό κύκλο, κατορθώνοντας να αποσπάσει το τρίτο βραβείο, σε έργα των I. Stravinsky, A. Copland, G. Grisay, T. Murail, C. Togni, J. Weir.

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην Ελλάδα, μάλιστα, στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο ανερχόμενος, πολυβραβευμένος 34χρονος καλλιτέχνης ζει μόνιμα στην Ελβετία από το 2003. Από το 2010 μέχρι σήμερα, υπηρετεί ως Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νέων του Καντονιού της Βέρνης της Ελβετίας, ενώ από το 2017 είναι Καλλιτεχνικος Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Sinfonietta Mosaique.

Κατά την περίοδο 2018/2019, ο Γιώργος Μπαλατσινός έχει κληθεί να διευθύνει σημαντικές ορχήστρες στην Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Ιταλία, ενώ στις 18, 20, 22, 25, 27 και 29/4 θα διευθύνει τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ στην Εθνική Λύρικη Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μια παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46