search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν λύνονται με το να ανταλλάσσουμε βρισιές

13.04.2018 16:46
Θεοδωράκης: Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν λύνονται με το να ανταλλάσσουμε βρισιές - Media

 

Tα προβλήματα δεν λύνονται με το να ανταλλάσσουμε βρισιές, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην ένταση της τελευταίας περιόδου με την Τουρκία και συνέστησε σύνεση από όλες τις πλευρές κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. 

«Έχουμε συχνά καταγγείλλει τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Tούρκων αξιωματούχων που δημιουργούν ένταση στο Αιγαίο και – αν θέλετε – παραβιάζουν τη διάθεσή μας για καλή γειτονία. Αλλά από κει και πέρα πρέπει όλοι να είμαστε συνετοί. Υπάρχουν και αρκετοί από τη δική μας πλευρά που θέλουν συνέχεια να ανεβάζουν τους τόνους. Το θέμα δεν είναι να ανταλλάσσουμε βρισιές, το θέμα δεν είναι να κοσμεί, ο ένας, με επίθετα, τον άλλο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την ένταση με την Τουρκία. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε – και εδώ μιλώ για όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα – ότι πρέπει να συνυπάρξουμε με τους γείτονες μας. Πρέπει τα νησιά μας να χρησιμοποιηθούν ως “γέφυρα φιλίας’. Αυτό είναι ανεξάρτητο από την αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείξουμε στην υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού. 

Στις κακές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στους χώρους του Κέντρου, καθώς αντί για 800 άτομα, σε αυτό παραμένουν 6.280 πρόσφυγες και μετανάστες και πρότεινε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την αποσυμφόρηση του Κέντρου, μεταξύ των οποίων: 

-Άμεση χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων με επίλυση της γραφειοκρατίας – π.χ δημιουργία αποχευτευτικού, που αντί για 800 άτομα, όπως προβλεπόταν, εξυπηρετεί 6.500. 

-Να επισπευθούν οι διαδικασίες εξέτασης ασύλου με ενίσχυση του προσωπικού. 

-Να υπάρχουν δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα τέτοιες που να βοηθούν την αποσυμφόρηση αυτών των περιοχών.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν δεν λύσουμε τα προβλήματα και τα αφήσουμε να διογκώνονται, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, τόσο για τα νησιά μας, όσο και για την ηπειρωτική χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01