20/01/2019 01:40:49
2.10.2009

Βγάζει «φλόγες» το Πεντάγωνο: Καταστρέφουν έγγραφα και δίσκους για διευκολύνσεις στρατιωτών και μόνιμων γαλάζιων στελεχών

Φωτιά έχουν πάρει στο Πεντάγωνο τα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων. Μόνο το περασμένο Σάββατο 90 φάκελοι που περιείχαν χαρτιά με… κοινωνικά αιτήματα για μεταθέσεις και τοποθετήσεις στρατιωτών αλλά και μόνιμων στελεχών πέρασαν από τη διαδικασία καταστροφής τους. Το ίδιο συνέβη και με τους ψηφιακούς δίσκους στους οποίους είχαν περαστεί σε ηλεκτρονική μορφή όλες οι «κοινωνικές διευκολύνσεις»!

Οι εξυπηρετήσεις του Πενταγώνου, που είναι και οι πιο ανέξοδες οικονομικά, χρησιμοποιήθηκαν σε μέγιστο βαθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, αλλά μετά την προκήρυξη των εκλογών του έδωσαν και κατάλαβε! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, στις μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων του Αυγούστου έγινε... πάρτι!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού του Ναυπλίου. Από τους περίπου 750 νεοσύλλεκτους οι 350 πήραν φύλλο πορείας για μονάδες εντός ή στη χειρότερη περίπτωση πέριξ της Αττικής! Ιδιαίτερη προτίμηση υπήρχε για το ΤΕΝΞ, τη μονάδα ναρκαλιευτών στο Μενίδι, όπου βολεύτηκαν πολλοί, όχι βέβαια για να ασχοληθούν με την εξουδετέρωση ναρκών, αλλά για να είναι κοντά στο σπίτι τους!

Η μάχη του βύσματος δόθηκε και για μετάταξη από το Πεζικό στο πιο... κυριλέ Υγειονομικό. Διότι μπορεί ο υπουργός Άμυνας να ανακοίνωσε βαρύγδουπα ότι καταργεί όλες τις μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία, αλλά το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.

Τα «γαλάζια» βύσματα τακτοποιήθηκαν με άλλο τρόπο, που δεν απαιτεί μάλιστα καν υπογραφή του υπουργού. Μετάταξη είτε στο Υγειονομικό είτε στο Πυροβολικό, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά ελκυστικές μονάδες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται: Αιγάλεω και Καπανδρίτι, όπου το Πυροβολικό διαθέτει τους πυραύλους Χοκ!

Επιπλέον στις τελευταίες δύο ΕΣΣΟ παρατηρείται και μια σημαντική αύξηση των... γιωτάδων, δηλαδή των στρατευσίμων που για λόγους υγείας επιλέγονται με την ένδειξη Ι4, κάτι που σημαίνει ότι δεν φέρουν όπλο και άρα υπηρετούν ως βοηθητικοί.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Μεϊμαράκης για την τελευταία – πρόχειρη – μείωση της θητείας, αυτοί οι βοηθητικοί θα επανδρώνουν τις μονάδες της ενδοχώρας και των αστικών κέντρων. Έδεσε το γλυκό...

Η... δύσκολη Β’ Αθήνας

Πολλοί κακεντρεχείς και κακόβουλοι αποδίδουν την αύξηση των «κοινωνικών αιτημάτων» στο γεγονός ότι, εκτός από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πάντα δύσκολη Β’ Αθηνών, υποψήφιος με τη Νουδούλα είναι ο διευθυντής του Επιτελείου Οικονομικού Σχεδιασμού του Πενταγώνου Π. Καλλίρης (Κορινθία), ενώ σ’ άλλες περιφέρειες άλλοι φίλοι του.

Κι εδώ που τα λέμε, αν ένας υποψήφιος βουλευτής δεν μπορέσει να τακτοποιήσει τις μεταθέσεις φαντάρων, πώς θα αποδείξει τη χρησιμότητά του στους ψηφοφόρους του;

Βέβαια αυτός που φαίνεται ότι θα πληρώσει το... μάρμαρο και για τα ρουσφέτια είναι ο Α/ΓΕΝ Γ. Καραμαλίκης, ο οποίος έχει «στοχοποιηθεί» από το ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των ΠΑΣΟΚων από τις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου, όταν αποστράτευσε κατά γενική ομολογία αξιόλογους αξιωματικούς, αλλά και για τις πολλές μεταθέσεις ναυτών από την Πάτρα, στο ναυτικό κλιμάκιο της πόλης.

Του καταλογίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ανοίγει δρόμο για την κάθοδό του στην πολιτική, ως υποψήφιος με τη Ν.Δ., στον νομό Αχαΐας και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι πρέπει να διευκολύνουν τα σχέδια του αρχηγού. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, με την οποία κατηγορεί τον αρχηγό για υπογραφή μεταθέσεων αξιωματικών στο εξωτερικό μετά την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.

Όλα αυτά οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα ότι, αν τη Δευτέρα κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρξει τουλάχιστον προσπάθεια για αλλαγή ηγεσίας στο Π.Ν., με πιθανότερο σενάριο την προώθηση στη θέση του Α/ΓΕΝ του σημερινού αρχηγού στόλου Γ. Καραΐσκου, επιλογή που δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση κομματική.

«Τρέχουν» και διαγωνισμούς

Δύο ημέρες πριν ο Καραμανλής βγει και προκηρύξει τις εκλογές, στο Πεντάγωνο οι «στραταίοι» δήλωναν βέβαιοι ότι οι κάλπες θα στήνονταν και μάλιστα έδιναν και ως πιθανότερη ημερομηνία την 4η Οκτωβρίου! Πού το ήξεραν; Δεν είχαν καμία πληροφορία, πέρα από την ανακοίνωση για την πρόσληψη 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών.

Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων έχει καθοριστεί να λήξει... στις 5 Οκτωβρίου! Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για την αξιοπιστία του «διαγωνισμού», οι επιτροπές που θα εξέταζαν και θα μοριοδοτούσαν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αποτελούνταν – πλην ελάχιστων εξαιρέσεων – από τους ίδιους αξιωματικούς που είχαν συμμετάσχει σε ανάλογο διαγωνισμό το 2005.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο το ΑΣΕΠ να έχει παγώσει όλους τους διαγωνισμούς του και η πρόσληψη 1.700 ΕΠΟΠ να συνεχίζεται κανονικά μέσω μιας διαδικασίας που χωρίς αμφιβολία έχει πολλές... «γαλάζιες» τρύπες, με πρώτη και καλύτερη την περιβόητη... συνέντευξη από την οποία περνάνε οι υποψήφιοι και η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Σ’ όλον αυτό τον ρουσφετολογικό ορυμαγδό, ήταν λογικό κάποιους να ξεχάσουν. Ποιοι την πλήρωσαν; Οι ειδικοί επιστήμονες που είχαν ζητήσει από το Πεντάγωνο να προσληφθούν άρον άρον μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα έμειναν με τη χαρά της πρόσληψης, αφού ο Μεϊμαράκης δεν προχώρησε τη διαδικασία λόγω εκλογών.

Το πιο ωραίο; Κάποιοι από τους επιτυχόντες ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, αφού θεωρούν ότι ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν ήταν απολύτως νόμιμος και συνεπώς κακώς δεν έγινε η πρόσληψή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.