search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Η Σ.Σακοράφα για τη Συρία: Όχι στο όνομά μας, κύριε Μακρόν και κυρία Μογκερίνι

18.04.2018 08:50
Η Σ.Σακοράφα για τη Συρία: Όχι στο όνομά μας, κύριε Μακρόν και κυρία Μογκερίνι - Media

 

Ξεκάθαρη θέση κατά της στάσης των κρατών-μελών της ΕΕ που καταστρατηγώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, αποφάσισαν να βομβαρδίσουν τη Συρία, πήρε η Σοφία Σακοράφα κατά την τοποθέτηση της στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την Συρία. Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής άσκησε έντονη κριτική και στην Ύπατη Εκπροσώπο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι,  η οποία έσπευσε εκ των υστέρων να τους δικαιολογήσει και να το παρουσιάσει ως κοινή Ευρωπαϊκή θέση.

“Παγκόσμιες πυρηνικές δυνάμεις ανταλλάσσουν απειλές μέσω twitter, τα τραγικά αποτελέσματα της παγκόσμιας εξαπάτησης για τα χημικά του Ιράκ είναι νωπά ακόμα κι  αντί η Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει ρόλο ειρηνοποιού,  άγεται και φέρεται από τα μικροπολιτικά και γεωπολιτικά συμφέροντα ορισμένων Κρατών-Μελών” είπε η κυρία Σακοράφα.

Αναφερόμενη και στον γάλλο πρόεδρο, δήλωσε ότι “με την ίδια ένταση που είναι καταδικαστέα η χρήση χημικών από οποιονδήποτε, με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση είναι καταδικαστέα και η δική του αχαρακτήριστη απόφαση που θέτει ευθέως σε κίνδυνο και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών”.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κυρία Σακοράφα, αναφερόμενη στους Μογκερίνι και Μακρόν, είπε: “Σας απαντώ: Όχι στο όνομά μας, όχι στο όνομα των  Ευρωπαϊκών Λαών” .

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα για την Συρία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

“Δύο ηγέτες κρατών-μελών, χωρίς καμία έστω προσχηματική νομιμοποίηση και καταστρατηγώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, αποφασίζουν και βομβαρδίζουν τη Συρία. Και εσείς σπεύδετε εκ των υστέρων να τους δικαιολογήσετε και να το παρουσιάσετε ως κοινή Ευρωπαϊκή θέση.

Παγκόσμιες πυρηνικές δυνάμεις ανταλλάσσουν απειλές μέσω twitter, τα τραγικά αποτελέσματα της παγκόσμιας εξαπάτησης για τα χημικά του Ιράκ είναι νωπά ακόμα κι  αντί η Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει ρόλο ειρηνοποιού,  άγεται και φέρεται από τα μικροπολιτικά και γεωπολιτικά συμφέροντα ορισμένων Κρατών-Μελών.

Σήμερα ο κύριος Μακρόν επικαλέστηκε την ανάγκη καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.

Του απαντώ ευθέως.

Με την ίδια ένταση που είναι καταδικαστέα η χρήση χημικών από οποιονδήποτε, με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση είναι καταδικαστέα και η δική του αχαρακτήριστη απόφαση που θέτει ευθέως σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Σας απαντώ,

Όχι στο όνομά μας, όχι στο όνομα των  Ευρωπαϊκών Λαών”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46