07/07/2020 21:25:11

Χρηματιστήριο: Ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε 6 ανοδικές συνεδριάσεις, με κέρδη 6,18%

X.A.: Καλύτεροι οι πωλητές, στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης - Media

 

Παρά την επιφυλακτική εικόνα στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις των αγοραστών σε μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών από τα πρωινά χαμηλά και οι σημαντικές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες, είχαν σαν αποτέλεσμα το γύρισμα των βασικών δεικτών σε θετικό πρόσημο.

Έτσι, γενικός δείκτης και κλαδικός δείκτης τραπεζών, συμπλήρωσαν και έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με αθροιστικά κέρδη 6,18% και 17,67%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, έναντι 535 εκατ. ευρώ, χωρίς δηλαδή να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση του τιμήματος από αυτό που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προσφέρει τη Δευτέρα, ανακηρύχθηκε και επίσημα προτιμητέος επενδυτής για το 66% του ΔΕΣΦΑ η κοινοπραξία των εταιρειών "Snam S.p.A.", "Enagás Internacional S.L.U." και "Fluxys S.A.".

Ξεκινώντας από τον τραπεζικό κλάδο και την τελική εικόνα των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή και σαφώς καλύτερη από αυτή που κατέγραφαν οι εν λόγω μετοχές στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά (Alpha Bank +1,04%, Eurobank -1,02%, Εθνική +0,57% και Πειραιώς -0,62%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, στις πληροφορίες ότι οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα "stress tests" στέκεται η Bank of America/Merrill Lynch, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα γνωστές. Υπενθυμίζει προηγούμενη έκθεσή της, με την οποία επεσήμανε ότι το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων παραμένει τεράστιο, αλλά και το ότι το πακέτο εργαλείων της Κομισιόν για τη μείωσή τους ίσως καθυστερήσει τις παρεμβάσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.