27/05/2019 07:53:23

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: 13.500 μετανάστες στα νησιά, για 5.500 άτομα οι δομές

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: 13.500 μετανάστες στα νησιά, για 5.500 άτομα οι δομές - Media

 

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου στη σκιά των άγριων επεισοδίων το βράδυ της Κυριακής στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

«Στα νησιά υπάρχουν αυτή τη στιγμή 13.500 μετανάστες ενώ οι δομές φιλοξενίας είναι μόλις για 3.500,επί τρια χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, τα νησιά σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος»» είπε η κυρία Καλογήρου. 

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί συνέβησαν τα σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Κυριακής η κυρία Καλογήρου είπε ότι αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις για τη χορήγηση ασύλου.

«Έχει επέλθει κόπωση στους ανθρώπους και αυτό φέρνει ένταση και εικόνες βίας» είπε η περιφερειάρχης και διευκρίνισε ότι «τα αιτήματα ασύλου θα έπρεπε να εξετάζονται σε λίγες εβδομάδες και αυτό τώρα συμβαίνει σε μήνες».

Απηύθυνε τέλος έκκληση στην Ευρώπη να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα ζητώντας παράλληλα «να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.