17/02/2019 04:46:21

Αυξάνεται ο μισθός σε ντελιβεράδες, λαντζέρηδες και βοηθούς εστίασης

Τι αλλάζει για τους ντελιβεράδες - Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών σύμφωνα με το υπ. Εργασίας - Media

 

Υψηλότερα ποσά στον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης προβλέπει απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο βασικός μισθός των βοηθών (κατηγορία στην οποία ανήκουν και  οι διανομείς φαγητού) θα είναι αισθητά υψηλότερος από τα 586 ευρώ από αυτόν που προβλέπει σήμερα η εθνική σύμβαση εργασίας για όσους είναι άνω των 25 ετών.

Ειδικότερα ο  μισθός για τους διανομείς, ορίζεται από τον ΟΜΕΔ στα 657 ευρώ ενώ ο μισθός για τους λαντζέρηδες και τους βοηθούς στα καταστήματα εστίασης διαμορφώνεται στα 656 ευρώ.

Παράλληλα, στην απόφαση του διαιτητικού οργάνου προβλέπεται επίδομα γάμου 10% αλλά και επίδομα τριετιών επίσης 10% επί του βασικού μισθού.

Στους» ντελίβερι» δίδεται επίσης επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών 10% επί του βασικού μισθού.

Ακόμα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται να παρακωλύεται ή να παρακρατείται το φιλοδώρημα στους σερβιτόρους ή η με οποιοδήποτε τρόπο κατακράτηση των ποσοστών τους.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.