search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Αυξάνεται ο μισθός σε ντελιβεράδες, λαντζέρηδες και βοηθούς εστίασης

25.04.2018 14:09
Τι αλλάζει για τους ντελιβεράδες - Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών σύμφωνα με το υπ. Εργασίας - Media

 

Υψηλότερα ποσά στον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης προβλέπει απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο βασικός μισθός των βοηθών (κατηγορία στην οποία ανήκουν και  οι διανομείς φαγητού) θα είναι αισθητά υψηλότερος από τα 586 ευρώ από αυτόν που προβλέπει σήμερα η εθνική σύμβαση εργασίας για όσους είναι άνω των 25 ετών.

Ειδικότερα ο  μισθός για τους διανομείς, ορίζεται από τον ΟΜΕΔ στα 657 ευρώ ενώ ο μισθός για τους λαντζέρηδες και τους βοηθούς στα καταστήματα εστίασης διαμορφώνεται στα 656 ευρώ.

Παράλληλα, στην απόφαση του διαιτητικού οργάνου προβλέπεται επίδομα γάμου 10% αλλά και επίδομα τριετιών επίσης 10% επί του βασικού μισθού.

Στους» ντελίβερι» δίδεται επίσης επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών 10% επί του βασικού μισθού.

Ακόμα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται να παρακωλύεται ή να παρακρατείται το φιλοδώρημα στους σερβιτόρους ή η με οποιοδήποτε τρόπο κατακράτηση των ποσοστών τους.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01