search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:05
MENU CLOSE

«Καρφιά» Ματσάκη για το διπλό φονικό στην Κύπρο – «Έδωσαν λάθος κατεύθυνση οι ιατροδικαστές»

30.04.2018 20:05
«Καρφιά» Ματσάκη για το διπλό φονικό στην Κύπρο - «Έδωσαν λάθος κατεύθυνση οι ιατροδικαστές» - Media

 

Λανθασμένη κατεύθυνση δόθηκε από τους ιατροδικαστές στην περίπτωση του διπλού φονικού, ισχυρίζεται ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η αστυνομία λαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές από τους ιατροδικαστές οι οποίο καλούνται σε κάθε περίπτωση να πουν στην Αστυνομία τι έγινε πώς έγινε και ποιο είναι το σενάριο το οποίο πιστεύουν ότι ισχύει προκειμένου να αρχίσουν οι Αστυνομικές έρευνες.

Μιλώντας στον Active και στην εκπομπή Ατζέντα (με την Άντρη Δανιήλ) αναφορικά με το θέμα των ιατροδικαστών, έδωσε για άλλη μια φορά την άποψη του ότι στην περίπτωση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, από πλευράς ιατροδικαστών δόθηκε λανθασμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δοθεί και λανθασμένη κατεύθυνση στην Αστυνομία στην πορεία των ερευνών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυο υποθέσεις (διπλό φονικό Στροβόλου και φόνος Αγλαντζιάς) εάν δύναται να καταρρεύσουν ενώπιον δικαστηρίου σε περίπτωση λάθους ή ελλιπούς ιατροδικαστικής διερεύνησης, ο κ. Ματσάκης υπογράμμισε ότι αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στην Κύπρο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν γίνεται πχ να στοιχειοθετείται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης χωρίς να υπάρχει σαφής αιτία θανάτου η οποία είναι δυνατόν να θεωρηθεί αβάσιμη.

Ο κ. Ματσάκης, αναφερόμενος στο φόνο της 80χρονης Ανδρούλας Βανέζη, υπογράμμισε ότι σε σχέση με το διπλό φονικό του Στροβόλου είναι δυσκολότερος από ιατροδικαστικής πλευράς, θεωρώντας μάλιστα ότι οι ιατροδικαστές μπορούσαν να αποφανθούν από την πρώτη στιγμή για τα αίτια θανάτου και δεν το έκαναν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει μια αμφιλεγόμενη αιτία θανάτου. 

«Η υπόθεση του Στροβόλου έχει τελειώσει ιατροδικαστικά για μένα»

Αναφορικά με το στυγερό έγκλημα του Στροβόλου, ο κ. Ματσάκης ξεκαθάρισε ότι από πλευράς ιατροδικαστικής αλλά και Αστυνομίας, πιστεύει ότι έχει τελειώσει. Απομένει όπως είπε, η παρουσίαση στο δικαστήριο να γίνει σωστά και τεκμηριωμένα, προκειμένου αν αυτοί που έχουν συλληφθεί είναι οι δράστες να καταδικαστούν. Με αυτή την πτυχή τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και από πλευράς του εξέφρασε την προθυμία να συνεργαστεί με τη Νομική Υπηρεσία για να υπάρξει, όπως είπε, σωστό δικαστικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς, κατά πόσο έχει άλλα ευρήματα τα οποία δεν έχει δώσει και θα βοηθούσαν περεταίρω στην υπόθεση, τόνισε ότι έχει δει πράγματα τα οποία δεν έχουν δει οι άλλοι ιατροδικαστές, ενώ οι ιατροδικαστές έχουν δει πράγματα τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν.

Καταλήγοντας, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι η υπόθεση έχει εν πολλοίς έχει εξιχνιαστεί, ενώ τώρα ξεκινάει ένας μαραθώνιος μέχρι να φτάσει η υπόθεση στην εισαγγελία και στο δικαστήριο, να κατηγορηθούν οι ύποπτοι και να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοι είναι οι ένοχοι.

Πηγή: philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01