search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:06
MENU CLOSE

Αγγλία: Λάθος αλγορίθμου καταδίκασε σε θάνατο 270 γυναίκες με καρκίνο μαστού

02.05.2018 14:19
Αγγλία: Λάθος αλγορίθμου καταδίκασε σε θάνατο 270 γυναίκες με καρκίνο μαστού - Media

 

Εξαιτίας λάθους στην ενημέρωση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχασαν τη ζωή τους 270 γυναίκες στην Αγγλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανού ΥπουργούΥγείας, Τζέρεμι Χάντ. 

Ειδικότερα, ο Τζ. Χαντ επισήμανε πως ένα λάθος στον αλγόριθμο του συστήματος ενημέρωσης απέτρεψε τις αρχές από τα να ενημερώσουν εγκαίρως για μαστογραφικό έλεγχο περισσότερες από 450.000 γυναίκες ηλικίας από 68 έως 71 ετών από το 2009 μέχρι και σήμερα. 

Ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι από το συγκεκριμένο σφάλμα στον αλγόριθμο του συστήματος είναι πιθανό να υπάρχουν γυναίκες που επειδή δεν έλαβαν την ενημέρωση που έπρεπε και δεν πέρασαν τον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο, έχουν χάσει τη ζωή τους ή νοσούν από καρκίνο και χαρακτήρισε το γεγονός ως «μία τραγική εξέλιξη, ένα τραγικό σφάλμα». 

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές υγείας ελέγχουν όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο σύστημα και αφορούν γυναίκες που τελούν υπό παρακολούθηση για καρκίνο του μαστού και θα επικοινωνήσουν άμεσα για όλους τους ελέγχους που προβλέπονται μαζί τους. 

Ακόμη, ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί και γραμμή επικοινωνίας στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται άμεσα για το εάν βρίσκονται στην λίστα παρακολούθησης.

Πόσες γυναίκες αφορά το σφάλμα; 

Περίπου 450.000 γυναίκες στην Αγγλία δεν κλήθηκαν να υποβληθούν στην τελευταία της σειράς μαστογραφιών που προσφέρονται από το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλες τις γυναίκες από την ηλικία των 50 έως και τα 70.

Από αυτές τις γυναίκες, οι 150.000 έχουν πεθάνει. Οι υπόλοιπες περίπου 300.000 γυναίκες θα ενημερωθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και θα τους σταλεί πρόκληση για την εναπομείνασα μαστογραφία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03