search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Συνεκπαίδευση Ελληνικών πολεμικών πλοίων και τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

02.05.2018 15:10
Συνεκπαίδευση Ελληνικών πολεμικών πλοίων και τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ - Media

 

Σε κοινή εκπαίδευση με την τουρκική φρεγάτα TCG GEMLIK βρέθηκαν τη Δευτέρα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, «τη Δευτέρα (30/4) μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας συνεκπαιδεύτηκαν με μονάδες του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου Πελάγους»

Από ελληνικής πλευράς στη συνεκπαίδευση πήραν μέρος η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), η πυραυλακάτος ΜΥΚΟΝΙΟΣ και η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2 συμμετείχαν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN, η ισπανική φρεγάτα ESPS VICTORIA, η γερμανική φρεγάτα FGS BAYERN, και η τουρκική φρεγάτα TCG GEMLIK.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας, καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΝ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30