search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:19
MENU CLOSE

«Μουδιασμένη» η αγορά

24.12.2011 08:26
«Μουδιασμένη» η αγορά - Media

Τα απολύτως αναγκαία προμηθεύονται οι καταναλωτές για να «στρώσουν» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την αγορά να εμφανίζεται ιδιαίτερα παγωμένη.

Τα απολύτως αναγκαία προμηθεύονται οι καταναλωτές για να «στρώσουν» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την αγορά να εμφανίζεται ιδιαίτερα παγωμένη.

Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφονται στα συνοικιακά κρεοπωλεία, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των κρεάτων παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Η κίνηση στα κρεοπωλεία ήταν μειωμένη κατά περίπου 30% έως 40%, ενώ σύμφωνα εκτιμήσεις από παράγοντες της αγοράς, ούτε σήμερα αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή της κίνησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρεοπωλών Πειραιά, Σταύρο Πέρρο, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν πολύ μεγάλες απώλειες, καθώς η έλλειψη χρημάτων περιόρισε δραστικά τις προμήθειες των καταναλωτών. Όπως ανέφερε, οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με τις περυσινές και φτάνουν έως τα 12 ευρώ για το εγχώριο κατσίκι γάλακτος, τα 10,50 ευρώ για το αρνί γάλακτος και τα 4 έως 5,50 ευρώ για τις χοιρινές μπριζόλες. Στις ντόπιες νωπές γαλοπούλες οι τιμές κυμαίνονται από τα 7,50 έως και τα 8,40 ενώ οι εισαγόμενες (νωπές) πωλούνται έναντι 6,50 ευρώ το κιλό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01