20/11/2018 22:56:25

Το φιάσκο των ιδιωτικοποιήσεων: Ξανά στο δημόσιο κομβική σιδηροδρομική γραμμή στη Βρετανία

Το φιάσκο των ιδιωτικοποιήσεων: Ξανά στο δημόσιο κομβική σιδηροδρομική γραμμή στη Βρετανία - Media

 

Στο Δημόσιο περνάει ξανά σιδηροδρομική γραμμή στη Βρετανία, μετά την παταγώδη αποτυχία του ιδιωτικού τομέα να τη διαχειριστεί.

Πρόκειται για τους σιδηρόδρομους της βρετανικής Ανατολικής Ακτής, οι οποίοι επανεθνικοποιούνται καθώς οι εταιρείες Virgin και Stagecoach δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις πληρωμές του συμβολαίου των 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών με το βρετανικό Δημόσιο.

Η γραμμή που συνδέει το Λονδίνο με το Εδιμβούργο θα περάσει ξανά υπό δημόσιο έλεγχο στις 24 Ιουνίου, σχεδόν 3 χρόνια μετά από όταν ανέλαβε τη διαχείρισή της η Virgin Trains. Το φιάσκο της ιδιωτικοποίησης αποδίδεται στην μειωμένη επιβατική κίνηση.

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια που μία ιδιωτική εταιρεία αποτυγχάνει να διαχειριστεί την εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή, η οποία είχε περάσει ξανά στο Δημόσιο την περίοδο 2009-2015.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει το αίτημα των εργαζόμενων και των πολιτών και να μην επανεκποιήσει τον σιδηρόδρομο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.