search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:10
MENU CLOSE

Καυγάς από… σπόντα; Η Φώφη σημάδευε Ραγκούση και «χτύπησε» Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2021
17-5-2018
19.05.2018 03:00
ragk.jpg
 
Διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο σημείων μάθαμε στο σχολείο ότι είναι ο ορισμός της τάσης ρεύματος (ή της ηλεκτρικής τάσης). Και όσοι πιστεύουν ότι η σχολική γνώση δεν είναι χρήσιμη στη μετέπειτα ζωή, αρκεί να κοιτάξουν όσα συμβαίνουν στο Κίνημα Αλλαγής. «Διαφορά δυναμικού» είναι σίγουρα ένας τρόπος για να περιγράψεις τα όσα συμβαίνουν μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα, το οποίο ακόμη προσπαθεί να βρει τα πατήματά του.
Ωστόσο, αν και θα μπορούσαν να φέρουν κάτι διαφορετικό στην πολιτική σκηνή οι διαφορετικές τάσεις (ή το σύνολο των προσωπικοτήτων που συναποτελούν τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς), εντούτοις υπάρχει μια τάση εξουδετέρωσής τους, γεγονός που δημιουργεί τριγμούς μέσα στο ΚΙΝΑΛΛ.
Οι τριγμοί στους αρμούς του νεοσύστατου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ακούστηκαν έντονα με το «έως εδώ» που… «φώναξε» η Φώφη Γεννηματά. «Καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» δήλωσε, μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛΛ στην ηλεκτρονική έκδοση του «Πρώτου Θέματος».
Το γάντι σήκωσε, εν ριπή οφθαλμού, ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
 
Απόπειρα συνεννόησης
Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, Γεννηματά και Θεοδωράκης, είχαν την ευκαιρία να «ζεστάνουν» το κλίμα των σχέσεών τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και στο τετ α τετ τέθηκαν επί τάπητος η γραμμή που θα ακολουθήσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σε τρία ζητήματα:
● Στο σπάσιμο των μεγάλων βουλευτικών περιφερειών που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς στη διακομματική συνάντηση που έχει καλέσει ο Πάνος Σκουρλέτης για σήμερα θα βρεθούν εκπρόσωποι τόσο της ΔΗΣΥ όσο και του Ποταμιού.
● Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή, του πορίσματος για τη Novartis.
● Στη μεγάλη μάχη των πολιτικών αρχηγών της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή, καθώς για την επόμενη Τετάρτη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει η Γεννηματά για την ενημέρωση επί της πορείας της διαπραγμάτευσης για τη λήξη του προγράμματος, θέτοντας ταυτόχρονα το αίτημα των πρόωρων εκλογών. Ένα αίτημα, υπενθυμίζεται, που δεν βρήκε συμπαραστάτες το Ποτάμι και τα στελέχη του.
 
Καμπανάκι για Ραγκούση
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η «καμπάνα» που χτύπησε η Γεννηματά, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, σήμανε για τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τα όσα υποστηρίζει για τη μετεκλογική προοπτική συνεργασίας του ΚΙΝΑΛΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απαρατήρητος δεν πέρασε ωστόσο και ο κύκλος επαφών που πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, που άνοιξε με τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνεχίστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ και έκλεισε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επεσήμαναν όμως με νόημα «παλιές καραβάνες» του ΠΑΣΟΚ ότι το μεν δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Παπανδρέου για τη συνάντηση με τον Τσίπρα ήταν, ως δήλωση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χωρίς καμία αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε αυτή που ακολούθησε το ραντεβού με τον Μητσοτάκη βρήκε χώρο, έστω και στην τελευταία αράδα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, για το Κίνημα Αλλαγής…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01