search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Αιματηρή εξέγερση σε φυλακές – 11 νεκροί και 28 τραυματίες

19.05.2018 05:25
Αλβανία: Νύχτα χάους στα Τίρανα - Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις για την δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό (Video) - Media

 

Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε εξέγερση σε φυλακή στην Πολιτεία Λάρα της Βενεζουέλα.

Νεκροί είναι 9 κρατούμενοι και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη εξέγερση σε φυλακή της χώρας, μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή τη φορά ξέσπασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φένιξ και σύμφωνα με ΜΚΟ, που επικαλέστηκε μαρτυρίες συγγενών κρατουμένων, μια ομάδα φυλακισμένων άρπαξε το όπλο φύλακα και ακολούθησαν αψιμαχίες και ανταλλαγή πυρών για περίπου 20 λεπτά.

Οι κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ οι δύο φύλακες που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρια, δήλωσε η υπουργός Σωφρονιστικών Υπηρεσιών, Ίρις Βαρέλα.

Την Τετάρτη είχε ξεσπάσει εξέγερση στη φυλακή Ελικόιντ του Καράκας, όπου κρατούνται και πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης του Μαδούρο. Δεν αναφέρθηκαν νεκροί στην εξέγερση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01