search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία – Ανακοινώθηκε το όνομα του νέου πρωθυπουργού

21.05.2018 16:21
Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία - Ανακοινώθηκε το όνομα του νέου πρωθυπουργού - Media

Μιλώντας στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, μετά τη συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ιταλίας, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της νέας πολιτικής κυβέρνησης θα είναι ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε.

«O Tζουζέπε Κόντε είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, ο οποίος προέρχεται από περιφερειακή περιοχή της χώρας μας, χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και μεγάλη ηθική ισχύ», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην επιλογή των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα να επιλέξουν τον Κόντε ως νέο πρωθυπουργό της κυβέρνησής τους.

Εξερχόμενος από την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, από την μεριά του, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και την μείωση των φόρων.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται», αλλά πρόσθεσε ότι «έστω και αν η χώρα θα σεβαστεί όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές δεσμεύσεις, η ιταλική οικονομική πολιτική θα αλλάξει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη». «Θα είναι μια κυβέρνηση ελπίδας και του μέλλοντος, αλλά όχι υποχωρητική», κατέληξε ο γραμματέας της Λέγκα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:25