search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:13
MENU CLOSE

Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης – Συζητείται την Τετάρτη σε προ ημερησίας στη Βουλή (PDF)

22.05.2018 13:58
Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης - Συζητείται την Τετάρτη σε προ ημερησίας στη Βουλή (PDF) - Media
 
Σε 100 και πλέον σελίδες εκτείνεται το Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ελληνικής κυβέρνησης με τίτλο «Ελλάδα: μια στρατηγική για το μέλλον» το οποίο θα βρεθεί την Τετάρτη στο επίκεντρο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που ζήτησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
 
Το Σχέδιο, το οποίο παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 5 βασικά κεφάλαια α)δημοσιονομική βιωσιμότητα β) βιώσιμη ανάπτυξη γ) διαρθρωτικές συνθήκες για την ανάπτυξη δ) Δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη ε) Χρηματοδότηση της ανάπτυξης.
 
Στο πεδίο των δημοσιονομικών και ειδικότερα στη φορολογική πολιτική κεντρικές παραμέτρους αποτελούν η αξιοποίηση του περιουσιολογίου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών ενώ περιλαμβάνονται και οι εξαγγελτικού χαρακτήρα προβλέψεις:
  • Παροχή φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις.
  • Εξασφάλιση δίκαιων ρυθμίσεων για τους οφειλέτες του δημοσίου μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού (OCW), ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση βιώσιμων επιχειρήσεων.
  • Προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ μέσω της εξίσωσης των εμπορικών αντικειμενικών αξιών. Αυτή η προσαρμογή θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ)και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:10