search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Καμμένος: Σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα – Η πατρίδα μας μεγαλώνει (Video)

05.06.2018 13:33
Καμμένος: Σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα – Η πατρίδα μας μεγαλώνει (Video) - Media

 

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τα Ψαρά.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου αλλά φρούρηση των χωρικών υδάτων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα την εκμετάλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, ώστε να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου. «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης», πρόσθεσε.

Τα Ψαρά είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων «Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» για την απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στα πρόσωπα των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά. Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03