search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Διασώθηκαν, ανοιχτά των Οθωνών, 20 Ιρακινοί μετανάστες – Συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής τους

06.06.2018 09:24
Διασώθηκαν, ανοιχτά των Οθωνών, 20 Ιρακινοί μετανάστες - Συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής τους - Media

 

Στη διάσωση 20 μεταναστώνυπηκοότητας Ιράκ, προέβησαν τα ξημερώματα άνδρες του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, μετά από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για κίνδυνο που διέτρεχαν οι αλλοδαποί που επέβαιναν σε σκάφος, βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Στο σημείο απέπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και παραπλέοντα πλοία. Μετά από θαλάσσιες έρευνες, εντοπίστηκε, βορειοδυτικά της νήσου Οθωνών, το «παράνομο» σκάφος, με το όνομα ”MEYYALE”, σημαίας ΗΠΑ, μήκους δέκα περίπου μέτρων, με στοιβαγμένους του 20 Ιρακινούς πρόσφυγες.

Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνοδεία των υπολοίπων, μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα, ενώ αναγνωρίστηκε και συνελήφθη και ο Ουκρανός, χειριστής του σκάφους ”MEYYALE”, ηλικίας 25 ετών. Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ ο 25χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας για κακουργηματικές πράξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01