search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:52
MENU CLOSE

18th Athens Technopolis Jazz Festival: Η πόλη χορεύει jazz! (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2024
7-6-2018
11.06.2018 03:00
milan-svoboda-quartet.jpg

 

Το 18ο Athens Technopolis Jazz Festival ήρθε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων να μας χαρίσει για ακόμη μια χρονιά ανεπανάληπτες στιγμές jazz εμπειρίας!

Υπέροχα μουσικά σχήματα, παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και απρόσμενες εκπλήξεις συνθέτουν το αγαπημένο φεστιβάλ που φέτος φαντάζει πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη φορά!

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και μας υποδέχεται σε μια ξεχωριστή διοργάνωση, καλώντας μας να απολαύσουμε «μια πόλη όλη jazz»!

Μάλιστα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ New Generation 5 παρουσιάζοντάς μας τρία νέα σχήματα που μας καλούν να αφεθούμε στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής με σπουδαίους βετεράνους της jazz!

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου την τιμητική τους έχουν η Ισπανία, η Τσεχία και η Ολλανδία καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να αφεθούμε σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι υπό τους ήχους των Enriquito Trio, Milan Svoboda Quartet και Under the Surface αντίστοιχα.

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου το κοινό θα απολαύσει τους Woody Black 4 (Αυστρία) και Moncef Genoud (Ελβετία), ενώ η βραδιά θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Theo Croker από τις ΗΠΑ.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου καταφθάνουν στη σκηνή οι Espen Berg Trio (Νορβηγία), οι Brightbird Trio (Πορτογαλία) και οι πάντα «γοητευτικοί» Peedu Kass Momentum (Εσθονία) που αναμένεται να μας συναρπάσουν για ακόμη μια φορά, ενώ το κοινό θα συγχρονιστεί στους μοναδικούς ήχους των: Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), Τζώρτζη Τσιρόπουλου (τενόρο σαξόφωνο), Gabriele Milozzi (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς) και David Lynch (σαξόφωνα), Σταύρου Λάντσια (πιάνο), Βασίλη Ποδαρά (ντραμς), Ντίνου Μάνου (κοντραμπάσο).

Η αυλαία του 18th Athens Technopolis Jazz Festival θα πέσει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους Mihály Borbély Quartet (Ουγγαρία), Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio (Σουηδία) και Binker and Moses (Ηνωμένο Βασίλειο) να υπόσχονται το καλύτερο κλείσιμο του φεστιβάλ.

Με την ευκαιρία αυτή, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές παρουσίες που θα δούμε στο φεστιβάλ, καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της jazz!

Enrique Rodriguez ή Enriquito

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους της ισπανικής jazz, που πολύ εύγλωττα χαρακτηρίζεται ως flamenco jazz. Ο τρομπετίστας Enrique Rodriguez ή Enriquito αναμειγνύει μαγικά το ταμπεραμέντο και το άρωμα του flamenco με άλλες λατινογενείς προσμίξεις, καθώς και με τη δημιουργική jazz τεχνοτροπία, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνέχεια της τζαζικής παράδοσης της χώρας του. Στο φεστιβάλ, o Enriquito θα παρουσιάσει τον πιο πρόσφατο δίσκο του, «Contrarreloj» που σημαίνει «κυνηγώντας τον χρόνο», ένα σπουδαίο δείγμα της σύγχρονης flamenco jazz και όχι μόνο.

Woody Black 4

Μπορεί στη σύγχρονη jazz οι διαφορετικοί συνδυασμοί οργάνων να είναι δεδομένοι, ωστόσο, τέσσερα κλαρίνα – τα τρία εκ των οποίων μπάσα – σίγουρα δεν είναι κάτι αναμενόμενο, όπως συνηθισμένη δεν είναι άλλωστε και η προσέγγιση των Woody Black 4 στην πρακτική της jazz. Με πρότυπό τους τον πρωτοπόρο στο μπάσο Eric Dolphy, οι τέσσερις κλαρινετίστες αφήνονται στην ομορφιά και την αρμονία της jazz ή της κλασικής, αντλώντας έμπνευση από την παράδοσή της χωρίς, ωστόσο, να διστάζουν να εκτρέπονται και να αυτοσχεδιάζουν! Με έδρα τους τη Βιέννη, οι Woody Black 4 είναι τέσσερις βιρτουόζοι κλαρινετίστες που απολαμβάνουν να πειραματίζονται και να φλερτάρουν με την αβάν γκαρντ, δημιουργώντας όμορφους και γοητευτικούς ήχους μέσα από τη σύγχρονη jazz παράδοση.

Moncef Genoud

Τυφλός εκ γενετής, ο Moncef Genoud βρέθηκε στα δυο του χρόνια στην Ελβετία για θεραπεία. Εκεί τον υιοθέτησε μια οικογένεια Ελβετών και έκτοτε ο δρόμος του έγινε η μουσική. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και από τα έξι του χρόνια μπήκε στη jazz. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους Ελβετούς τζάζμεν, ενώ μετρά πλήθος επιτυχιών, διακρίσεων και σημαντικών συνεργασιών. Στον πιο πρόσφατο δίσκο με το τρίο του, που έχει τίτλο Pop Songs, διασκευάζει Hendrix, Police, Nirvana, Doors κ.ά.

Peedu Kass Momentum

Ένα μοναδικό τρίο – με αρχηγό το μπάσο – που χαρακτηρίζεται από τις εντυπωσιακές live εμφανίσεις του. Οι ευφάνταστοι ρυθμοί, η θαυμαστή επιδεξιότητα και οι ξεχωριστές συνθέσεις τους αποτελούν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που τους έχουν οδηγήσει στην κορυφή! Αποτελεί το πρώτο γκρουπ από την Εσθονία που επιλέχθηκε για να παίξει στο μεγαλύτερο jazz show στον κόσμο, το Jazzahead! inBremen, ενώ έχουν φιλοξενηθεί, ήδη, δυο φορές στο London Jazz Festival. Έχουν παίξει σε πολλές χώρες σημειώνοντας τεράστια επιτυχία (Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Λιθουανία και Εσθονία), ενώ έχουν κερδίσει το βραβείο Jazz ensemble of the year στα ετήσια Jazzkaar Jazz awards και ήταν υποψήφιοι για το Jazz album of the year στα 2017 Estonian Music Awards.

Isabella Lundgren

Μια από τις ξεχωριστές jazz τραγουδίστριες της Σουηδίας, με την ποιότητα της φωνής και της ερμηνείας της να την τοποθετεί – σύμφωνα με πολλούς – στην περίοπτη θέση που κατείχε σε αυτή την παράδοση η Monica Zetterlund. Μέσα από τους τέσσερις δίσκους της («It Had to Be You», «Somehow Life Got in the Way», «Isabella Sings the Treasures of Harold Arlen», «Songs to Watch the Moon»), η Isabella Lundgren σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία, ακολουθώντας τα μονοπάτια που χάραξαν μεγάλες τραγουδίστριες, όπως η Billie Holiday και η Anita O’Day.

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιουνίου χαρίζοντας μας συναρπαστικές στιγμές και μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της!

INFO

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λ. Συγγρού 107, Αθήνα

Τηλ.: 2130109300,

2130109324

www.technopolis-athens.com

www.sgt.gr

Είσοδος ελεύθερη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51