search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23
MENU CLOSE

«Σοκ και δέος» για τον Ερντογάν: Κίνδυνος να μην εκλεγεί από τον α’ γύρο

21.06.2018 15:24
«Μέτρα απόγνωσης» εξετάζει ο Ερντογάν: Στο κατώφλι των capital controls και του ΔΝΤ η Τουρκία - Media
 
Άκρως ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, για τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάμ, ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Οι εκλογές της Κυριακής πλησιάζουν και ο «Σουλτάνος» υποστήριξε ότι αν δεν καταφέρει να πάρει 300 έδρες στη βουλή, τότε θα αναζητήσει σύμμαχο για κυβερνητικό συνασπισμό. Βέβαια, η εταιρεία δημοσκοπήσεων ORC παρουσιάζει μία εξόχως αισιόδοξη πρόβλεψη το κόμμα του Ερντογάν. Το δείγμα στο γκάλοπ της δείχνει εκλογή από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 52,7%.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην ίδια δημοσκόπηση προβλέπεται ότι ο υποψήφιος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ θα συγκεντρώσει 29,2%, ενώ η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος θα πάρει ποσοστό 8,6% με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς του φιλοκουρδικού κόμματος να αποσπά 8,4% των ψήφων.
 
Την ίδια ώρα, με βάση τα αποτελέσματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Gezici, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει μόνο 48% των ψήφων. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP 29,1%, η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος 11,4%, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς του HDP 10% και ο Τεμέλ Καραμολλάογλου 1,2%.
 
Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει την πλειοψηφία στη βουλή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ λαμβάνει 43,6%, το CHP 26,7%, το ΜΗΡ 5,3%, το Καλό Κόμμα 10,1%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 12,1% και το Κόμμα Ευδαιμονίας 1,8%.
 
Για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 8 Ιουλίου η δημοσκόπηση προβλέπει ότι οι δύο μονομάχοι θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μουχαρέμ Ιντζέ. Προβλέπει πάντως ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα σπάσει ρεκόρ φτάνοντας στο 90%.
 
Πληροφορίες: enikos.gr/ANT1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23