search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Τσίπρας για προσφυγικό-μεταναστευτικό: Το μεγάλο δίλημμα που έχουμε μπροστά μας

24.06.2018 18:39
Πρετεντέρης: Σε τι έχει απόλυτο δίκιο ο Τσίπρας και τι δεν βλέπει η… ΝΔ  - Media

 

Καμία απόφαση δεν ελήφθη κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου.

«Δεν λάβαμε κάποια απόφαση. Προετοιμάσαμε το έδαφος για το Συμβούλιο. Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε ευρωπαϊκές λύσεις ή κάθε χώρα θα τα αντιμετωπίζει μόνη της», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «οι περισσσότεροι στη σημερινή συνάντηση συμφωνούν με την πρώτη άποψη».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «εξέθεσα την άποψη ότι πρέπει να δούμε εξίσου σοβαρά την προστασία των συνόρων ΕΕ και την εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης», προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει «να προσανατολιστεί στον διαμοιρασμό της ευθυνης και όχι το βάρος να πέφτει στις χώρες υποδοχής».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δευτερογενείς ροές από την Ελλάδα δεν υφίστανται ή είναι ελάχιστες. Δεν έχουμε αντίρρηση να περιοσριστούν αλλά πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τις πρωτογενείς ροές από την Τουρκία», σημειώνοντας με νόημα ότι «η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι δύσκολη αλλά είναι σημαντική. […] Πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θα σεβαστεί την δέσμευσή της και θα εφαρμόσει την συμφωνία με την ΕΕ», κάνοντας αναφορά στις εκλογές στη γείτονα χώρα.

Τέλος, σημείωσε ότι «έθεσα με ιδιαίτερη έμφαση και το ζήτημα των επανενώσεων των οικογενειών. Η Ευρώπη δεν πρέπει να δείξει ένα πρόσωπο αποκρουστικό, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της, το οποίο δείχνουν άλλες χώρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14