search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:06
MENU CLOSE

Όλα τα θέματα στο τραπέζι στη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

27.06.2018 18:13
Ο Τραμπ ζήτησε να προσκληθεί ο Πούτιν στην Ουάσινγκτον - Media

 

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα θέσει «ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των δύο ηγετών.

Ο Μπόλτον, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ρώσο πρόεδρο, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει «κάτι ασυνήθιστο» σχετικά με τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν.

Παράλληλα είπε ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα κάνουν αύριο Πέμπτη ταυτόχρονα ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου.

Ο Αμερικανός σύμβουλος βοήθησε την Μόσχα και την Ουάσινγκτον να επιτύχουν μια συμφωνία διεξαγωγής της συνόδου, μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχία σε κάποιους συμμάχους των ΗΠΑ και να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από επικριτές του Τραμπ στο εσωτερικό της χώρας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Ελσίνκι, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:06