search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Άμυνα μέσα, γλύκες έξω

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2027
28-6-2018
29.06.2018 03:00
Νέα Δημοκρατία: Άμυνα μέσα, γλύκες έξω - Media

 

Για μια κυβέρνηση «πανικόβλητη, που στην απελπισία της καταφεύγει στη λάσπη» κάνει λόγο η Ν.Δ. απαντώντας στις καταγγελίες του Μαξίμου για σχέδιο αποστασίας της κυβέρνησης από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το κυβερνητικό στρατόπεδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε χθες πως «το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν “ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν. Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν. Οι ίδιοι θα καταρρεύσουν και όχι η χώρα».

Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους και απαντώντας στη δήλωση Τζανακόπουλου περί «Ιουλιανών» η Ν.Δ. ανέφερε πως «τα παραληρήματα αυτής της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης και όχι πολιτικού σχολιασμού. Το μόνο που απομένει να καταγγείλει ο καταρρέων κυβερνητικός θίασος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και πίσω από τον Ρουβίκωνα».

Η Πειραιώς επέλεξε, σε πρώτο χρόνο, να μην προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο μόλις έγινε γνωστή η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛΛ, ενώ «γαλάζια» στελέχη έλεγαν, σε συζητήσεις μεταξύ τους, πως αιφνιδιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη. Αφού προηγήθηκε η διαρροή από το Μαξίμου περί οργανωμένου σχεδίου, η Πειραιώς με ένα εξαιρετικά ολιγόλογο σχόλιο δήλωσε πως «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Πρόγραμμα προς έγκριση

Την ώρα πάντως που η πολιτική ειδησεογραφία στην Αθήνα έχει πρώτο θέμα τη σταθερότητα της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει σε Βερολίνο και Βρυξέλλες με σκοπό την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., ενώ στην ατζέντα των επαφών του θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει τόσο το προσφυγικό / μεταναστευτικό όσο και η συμφωνία των Πρεσπών.

Στην τετ α τετ συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης παρουσίασε με αναλυτικά στοιχεία το οικονομικό κομμάτι του κυβερνητικού προγράμματός του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Ν.Δ., ο Μητσοτάκης παρουσίασε στον Σολτς το πρόγραμμα του κόμματος, που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η Πειραιώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, στον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και στη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις, ενώ κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Ο Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

«Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς, δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά για το μέλλον. Για το πώς η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πώς μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πώς μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης» τόνισε σε δηλώσεις του ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, τη διασφαλίζει σήμερα μόνο η Ν.Δ.».

«Δεν κυρώνω, δεν κυρώνω»

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι λίγο πριν αναχωρήσει για Βερολίνο και Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία είτε τώρα είτε αν η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί αν τη βρούμε όταν θα γίνουμε κυβέρνηση» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο Μητσοτάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως «και αν χρειαστεί να διαφωνήσω και με κάποιους εταίρους μας γι’ αυτό το ζήτημα, θα το κάνω χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία. Το δικό μου χρέος είναι να κρατήσω τον ελληνικό λαό ενωμένο. Ο κ. Τσίπρας συστηματικά επενδύει σε έναν διχασμό. Το έκανε και με αφορμή το Σκοπιανό. Το έκανε για να διχάσει την αντιπολίτευση, δεν πέτυχε τον στόχο του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε πάντως πως «εάν η συμφωνία έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, τα περιθώρια ελιγμών τα οποία έχουμε στη συνέχεια είναι εξαιρετικά στενά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:26