26/05/2020 01:20:18

ΔΝΤ: Παραμένουν προκλήσεις, παραμένουμε δεσμευμένοι στην Ελλάδα

«Ουδέν σχόλιον» από το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Δραγασάκη - Θα «μιλήσει» τον Μάρτιο - Media
 
Συνηθισμένη διαδικασία για το ΔΝΤ, χαρακτήρισε την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας από το Ταμείο, ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση στην Ουάσιγκτον.
 
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικό ορόσημο, τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, για την αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων, τόνισε πως παραμένουν προκλήσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επανέλαβε ότι το Ταμείο θα παραμείνει δεσμευμένο στην Ελλάδα, παρά τη μη ενεργοποίηση του προγράμματός του.
 
Όπως είπε, αναφερόμενος στην εποπτεία της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και της πορείας εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, είναι μια συνηθισμένη διαδικασία για το Ταμείο, καθώς αυτό συμβαίνει με όλες τις χώρες στις οποίες έχει εμπλακεί, όπως στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εποπτείας, όπως είπε, περιλαμβάνεται η διαδικασία αξιολόγησης μέσω των εκθέσεων του άρθρου IV. Ετήσιες οικονομικές αναλύσεις αντί τριμηνιαίων αξιολογήσεων.
 
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ βρέθηκε στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την τρέχουσα έκθεση του άρθρου 4, η οποία αναμένεται να εκδοθεί προς το τέλος Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα συζητηθεί πρώτα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.
 
Ο κ. Ράις γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι θα εκδοθεί η πρώτη ανακοίνωση σχετικά με τα προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης από την αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα, καθώς και ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του κλιμακίου.
 
Πηγή: economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.