18/01/2019 00:32:11

«Για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση θα ανανεώνεται η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ»

«Για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση θα ανανεώνεται η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ» - Media

 

Με την πρακτική των ανανεούμενων παρατάσεων θα διασφαλιστεί η διάρκεια του μέτρου της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές που εξηγούν ότι είθισται για ένα μέτρο που λήφθηκε στη βάση μιας έκτακτης απόφασης να ανανεώνεται με αλλεπάλληλες παρατάσεις. Επομένως, ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού δεδομένου ότι και η συμφωνία με τον Γιούνκερ είναι "για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση".

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα ισχύσει για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση - μάλιστα, χιουμοριστικά πρόσθεσε "απ' ό,τι φαίνεται και τα δύο θα διαρκέσουν πολύ ακόμα". Ωστόσο δεδομένου ότι στο ΦΕΚ αναγράφεται ως διάρκεια της παράτασης του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ ως τις 31.12.2018 δημιουργήθηκαν ερωτηματικά σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός. Σε αυτά τα ερωτηματικά η απάντηση είναι όπως προαναφέρθηκε ότι θα υπάρχουν συνεχείς παρατάση στο συγκεκριμένο καθεστώς εξαίρεσης από τον αυξημένο ΦΠΑ για τα 5 νησιά της προσφυγικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.