search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:30
MENU CLOSE

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας: Η υπόθεση των 2 στρατιωτικών δεν μπορεί να συνδεθεί με εκείνη των 8 Τούρκων

07.07.2018 11:28
Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας: Η υπόθεση των 2 στρατιωτικών δεν μπορεί να συνδεθεί με εκείνη των 8 Τούρκων - Media

 

Την άμεση αποστολή των παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) στην Τουρκία θα ζητήσει η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Κοζάνη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής: «η πρόσφατη επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, που συνδέει την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο από την Ελληνική Πολιτεία, επιβεβαιώνει τις πάγιες θέσεις μας ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν παρέχει εχέγγυα για μια δίκαιη δίκη».

Η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και τέσσερις μήνες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες -υπογραμμίζει η συντονιστική επιτροπή- «δεν συνδέεται και δεν μπορεί να συνδεθεί, ιδίως σε νομικό επίπεδο, με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών». 

«Είναι προφανές ότι με ευθύνη της Τουρκικής πλευράς η υπόθεση εκφεύγει του νομικού της χαρακτήρα και αποκτά πολιτική διάσταση», επισημαίνει.

Η Επιτροπή έχει ήδη ενημερώσει τον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο για τις νέες εξελίξεις και έχει ζητήσει την άμεση αποστολή των παρατηρητών, δεδομένου ότι παρήλθε άπρακτη και η ταχθείσα προθεσμία για τις επιβαλλόμενες ενέργειες της Τουρκικής πλευράς, σημειώνει η συντονιστική επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν ότι η Ελληνική πολιτεία «οφείλει να αναδείξει την υπόθεση, ως εκ των βασικών θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, στους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνή fora (ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ.)».

Τέλος,  καλούν όλους τους φορείς και ιδίως τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν και να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε ένα θέμα που άπτεται της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01