search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:36
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά – Κόβει δαπάνες για ΝΑΤΟ και έξοδα του Υπουργείου Αμύνης η κυβέρνηση 

13.07.2018 06:48
Τσακαλώτος: Δίκαιη ανάπτυξη και δημόσιος τομέας που θα σέβεται τον πολίτη	 - Media

 

Πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ Ελένης Βαρβιτσιώτη, χθες το βράδυ στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ισοδύναμο για την παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

Αφορμή, τα εμπόδια που έβαλε χθες η Γερμανία στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ. προς την Ελλάδα, ζητώντας τις εν λόγω περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων, όσο δηλαδή και το δημοσιονομικό κόστος της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περικοπές τις οποίες προτείνουν οι κύριοι Τσακαλώτος και Καμμενος, θα προέλθουν από δαπάνες για το ΝΑΤΟ, από την αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση από την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, από τις πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και από Υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.

 

 

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα 28 εκατ. ευρώ, το «αντίτιμο», δηλαδή, για να αρθεί το βέτο της Γερμανίας για τη δόση των 15 δισ. ευρώ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην αυξήσει μέχρι το τέλος του 2018 τον ΦΠΑ στα νησιά που ταλαιπωρούνται από το μετανασευτικό έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:36