search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:39
MENU CLOSE

«Ο Τραμπ διέπραξε προδοσία» – Κεραυνοί από τον πρώην διευθυντή της CIA

16.07.2018 16:54
«Ο Τραμπ διέπραξε προδοσία» - Κεραυνοί από τον πρώην διευθυντή της CIA - Media

 

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει ήδη προκαλέσει στις ΗΠΑ η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πιο σφοδρή αντίδραση προέρχεται από τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, ο οποίος με ένα εξοργισμένο tweet κατηγόρησε τον Τραμπ για «προδοσία».

Συγκεκριμένα, ο Μπρέναν έγραψε: «Η επίδοση του Τραμπ στη συνέντευξη τύπου (σ.σ. με τον Πούτιν) ξεπερνά κατά πολύ το κατώφλι των “μεγάλων εγκλημάτων”. Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από προδοτική. Όχι μόνο τα σχόλια του Τραμπ ήταν ηλίθια, είναι πλήρως στην τσέπη του Πούτιν. Πατριώτες Ρεπουμπλικάνοι, πού είστε;;;;».

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε ότι η στάση του Τραμπ στέλνει μήνυμα “αδυναμίας” στη Μόσχα. “Χαμένη ευκαιρία από τον πρόεδρο Τραμπ” χαρακτήρισε ο Γκρέιαμ, με ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την ανάμιξή της στις εκλογές του 2016 και δεν έστειλε μια “ισχυρή προειδοποίηση” προς τη Μόσχα για τη στάση της σε μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες. “Αυτή η απάντηση από τον πρόεδρο Τραμπ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως ένδειξη αδυναμίας και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει”, πρόσθεσε.
 
Ο Τζεφ Φλέικ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αριζόνα, γνωστός για την κριτική που ασκεί στον Τραμπ, χαρακτήρισε “επαίσχυντες” τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι. “Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον Αμερικανό πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό” έγραψε ο Φλέικ στο Twitter.
 
Πολλοί Δημοκρατικοί εξαπέλυσαν επίσης μύδρους εναντίον του Τραμπ. “Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την ευκαιρία να εναντιωθεί στον Πούτιν. Σήμερα, λιγότερες από 72 ώρες μετά την παραπομπή 12 νέων Ρώσων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επίθεση στις εκλογές του 2016, κατηγορεί… τις δύο χώρες”, σχολίασε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.
 
“Ο Τραμπ εξακολουθεί να πουλάει τις ΗΠΑ στον Πούτιν και τη Ρωσία” και “η αποτυχία υπεράσπισης των Ηνωμένων Πολιτειών αγγίζει την προδοσία”, τόνισε ο βουλευτής Τζίμι Γκόμεζ.
 
Και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είπε ότι οι ενέργειες του Τραμπ “ενίσχυσαν τους αντιπάλους μας ενώ αποδυνάμωσαν τις άμυνές μας και εκείνες των συμμάχων μας”. “Το να συντάσσεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με τον πρόεδρο Πούτιν ενάντια στις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τους Αμερικανούς αξιωματούχους του αμυντικού τομέα και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι απερίσκεπτο, επικίνδυνο και άτολμο. Ο πρόεδρος θέτει τον εαυτό του πάνω από τη χώρα”, τόνισε.
 
Ακόμη πιο σκληρή ήταν η δήλωση του Δημοκρατικού βουλευτή Άνταμ Σιφ, που έγραψε στο Twitter: “Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις επιτέθηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου επειδή έκαναν τη δουλειά τους, ενώ στεκόταν δίπλα σε έναν δικτάτορα που παρενέβη στις εκλογές μας για να βοηθήσει να εκλεγεί ο Τραμπ”. Και συνέχισε: “Ο Πούτιν θα το εκλάβει ως πράσινο φως για να παρέμβει (στις εκλογές) το 2018”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38