search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:24
MENU CLOSE

Αρτέμιδα: Βρέφος και 3 παιδιά κινδύνευσαν από φωτιά σε πολυκατοικία – Αγωνιώδης η επιχείρηση απεγκλωβισμού

23.05.2024 21:49
ARTEMIDA
Screenshot ANT1

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αρτέμιδα. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στην κουζίνα μιας ηλικιωμένης που μαγείρευε και γρήγορα πυκνοί καπνοί έπνιξαν τα σπίτια και δεν μπορούσε κανείς να κατέβει. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα βρέφος και τρία παιδιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η ηλικιωμένης μαγείρευε για τα εγγόνια της. «Τηγάνιζα πατάτες. Πάω το πιάτο στα παιδιά μου και δεν θυμάμαι αν έκλεισα το μάτι, δεν κατέβηκα αμέσως κάτω. Σε μία στιγμή είδα καπνούς, ερχόμαστε κάτω και τι να δούμε…» λέει η κα Λίτσα στον ΑΝΤ1.

Οι μαύροι καπνοί μέσα σε δευτερόλεπτα «έπνιξαν» την πολυκατοικία και κανείς δεν μπορούσε να κατέβει, ενώ οι πολίτες κρατώντας στην αγκαλιά τους το βρέφος, βγήκαν στην βεράντα και ζητούσαν βοήθεια. «Ακούστηκε ένα μπαμ, καπνοί παντού, φώναζαν όλοι».

Μέσα σε 5 λεπτά έφτασε η Πυροσβεστική στο σημείο, ξεκινώντας την αγωνιώδη επιχείρηση απεγκλωβισμού πρώτα του μωρού και στη συνέχεια των παιδιών που βρίσκονταν στην πολυκατοικία, μέσω μίας σκάλας από το διπλανό κτίριο. Οι γείτονες, κουβάλησαν κάδους με νερό και άνοιξαν τα σπίτια τους για να βοηθήσουν.

Στην περιοχή επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ προληπτικά έφτασαν και 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Μπλόκο και σε δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη – Βρέθηκαν περίπου 100 κιλά, ψάχνουν σύνδεση με το πρώτο

Μάνδρα: Φωτιά σε αποθήκη – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Αγία Βαρβάρα: 16χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:19