search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:52
MENU CLOSE

Πειραιάς: Μπλόκο και σε δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη – Βρέθηκαν περίπου 100 κιλά, ψάχνουν σύνδεση με το πρώτο

23.05.2024 21:43
konteiner-new

Μπλόκο και σε δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά έβαλαν τα κλιμάκια της Δίωξης ναρκωτικών. Η ποσότητα που εντοπίστηκε είναι περίπου εκατό κιλά.

Η έρευνα για το δεύτερο φορτίο ήταν σε εξέλιξη από το πρωί και έφερε αργά το απόγευμα αποτελέσματα. Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ξεχωριστή από αυτή που αφορά τους διακινητές των 210 κιλών, ωστόσο οι Αρχές ψάχνουν αν υπάρχει σύνδεση με το πρώτο φορτίο που εντόπισαν ή πρόκειται για διαφορετικό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης (23/5) οι αστυνομικοί εντόπισαν στον Πειραιά περισσότερα από 210 κιλά κοκαΐνης τα οποία είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Λατινική Αμερική και είχαν ως τελικό προορισμό την Αλβανία με το αναμενόμενο κέρδος από τη πώληση τους να ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας 48χρονος Αλβανός ο οποίος φρόντιζε για την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, της χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης, της απόκρυψης αυτών σε εμπορευματοκιβώτια (container) με κατεύθυνση τη χώρα μας και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχθηκε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προηγήθηκε πολύμηνα έρευνα όπου, μέσω κατάλληλης αξιοποίησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και άλλων ανακριτικών μεθόδων, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η διακρίβωση της δράσης των μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, προέκυψε η επιχειρησιακή δομή και επαγγελματική υποδομή την οποία διέθεταν, η οποία εξασφάλιζε την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα τη μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την οποία αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

«Φύλλο και φτερό» τα γραφεία της ΔΟΥ Χαλκίδας – Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι «καίνε» τους εφοριακούς – Πώς εξασφάλιζαν τη χλιδάτη ζωή τους

Κιλκίς: Προσωρινά κρατούμενοι οι 2 ανήλικοι που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας κτηνοτρόφου

Σχολικά γεύματα: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες – Από σάντουιτς με… κατσαρίδες μέχρι και… μουχλιασμένο ψωμί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:48