search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 15:25
MENU CLOSE

Η ουκρανική προεδρία «καρφώνει» ξανά την κυβέρνηση για διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ελλάδα

23.05.2024 21:53
oukraniki proedria

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Ihor Zhovkva, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Είναι η πολλοστή φορά που η ουκρανική πλευρά αναφέρεται σε μια διμερή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με τις αντίστοιχες διαψεύσεις από την Αθήνα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά πρόκειται για την πλέον επίσημη επιβεβαίωση ότι υπάρχει μια διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών, για μια συμφωνία που έχει συζητηθεί και η οποία αναμένεται να υπογραφεί στο προσεχές μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζελένσκι έχει αναφερθεί σε εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν, μίλησε για διαρκή αμυντική συνεργασία, «ειδικά ως προς την ενίσχυση αεράμυνάς μας», αλλά και για υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.

Τι αναφέρεται στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Ihor Zhovkva

Ο Ihor Zhovkva ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική ολοκληρωμένη βοήθειά της προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής. Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου αναγνώρισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και την ενεργό συμμετοχή της στην υλοποίηση των συγκεκριμένων σημείων της. Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για την εναρκτήρια Σύνοδο Ειρήνης στην Ελβετία, ιδίως τις κοινές προσπάθειες για τη συμμετοχή των χωρών του Παγκόσμιου Νότου στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Ο Ihor Zhovkva σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εφιάλτης του κ. Μητσοτάκη επιστρέφει – Σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη με την επαναλειτουργία της Βουλής

Κουτσούμπας: Τρολάρει τη ΔΑΠ με… παρθενική εμφάνιση στο TikTok – «Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Η περιοδεία στον Πειραιά, το τραγούδι – σύμβολο για τις γυναικοκτονίες και οι κουβέντες με τον κόσμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 15:25