09/12/2019 18:07:36

Ναι, μεν, αλλά...: Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον επερχόμενο καύσωνα

Αλέρτ από τον Αρναούτογλου για την κακοκαιρία: Προσοχή στις μετακινήσεις - Media

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»: με τη φράση αυτή περιγράφει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τον επερχόμενο καύσωνα ο οποίος αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει:

«ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ- ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασία κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα όμως το θετικό στην όλη επικείμενη θερμή εισβολή είναι οτι η έντονη ζέστη δεν θα συνδυαστεί με αυξημένη υγρασια και δυσφορία, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές!
 
Μια από αυτές θα είναι και η Αττική η οποία θα φλερτάρει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μεν αλλά η υγρασία και η δυσφορία δεν φαίνεται να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα (δειτε το μετεωδιάγραμμα)
Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία μπορεί να μην αγγίξει τα επίπεδα της Αττικής αλλά η δυσφορία/υγρασία στην πόλη θα έιναι κατά διαστήματα έντονη (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)..
Οπως θα δείτε στα μετεωδιαγράμματα, η θερμοκρασία απο την Τρίτη και κυρίως απο την Τετάρτη θα σημειώσει μεν πτώση ενώ προβλέπεται και κατά τόπους αστατος καιρός κυρίως στα κεντρικά και βορεια, αλλά τα επίπεδα δυσφορίας/υγρασίας και στις δύο πόλεις και όχι μόνο θα πάρουν την ανιούσα. Κάτι σαν "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δηλαδή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.