21/07/2019 23:45:55
2.10.2009

Δεύτερη καμπάνα...

Πριν ακόμη συνέλθει η ασφαλιστική αγορά από το κανόνι Ψωμιάδη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ σε 4 ασφαλιστικές, με την κατηγορία ότι μέσω συμβάσεων με φανοποιεία καθόριζαν τις τιμές για τις εργασίες περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Αγορά μιας ταχύτητας

Το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορούσε τις ασφαλιστικές Εθνική (13,55 εκατ.), Αγροτική (5,28 εκατ.), Interamerican (8,55 εκατ.) και Groupama (5,11 εκατ.), που συνέστησαν την Audatex Hellas, η οποία ως ενδιάμεσος επέβαλλε ρήτρα προς τα συνεργαζόμενα συνεργεία να μην παρέχουν σε άλλους πελάτες ευνοϊκότερους όρους και τιμές απ’ αυτές που παρέχουν στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Παραμένει το πρόβλημα

Οι τέσσερις ασφαλιστικές αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενες ότι μέσω της αντικειμενικοποίησης του κόστους εργασίας αποφεύγουν τις τεχνητές αυξήσεις, αλλά η Επιτροπή αντιτείνει ότι ο υποκειμενικός παράγων στη διαμόρφωση του τελικού κόστους συνεχίζει να υφίσταται, αφού είναι δυνατόν να χρεώνονται περισσότερες εργασίες από αυτές που απαιτούνται.

Ξεψυχάει ο γάιδαρος

Καλές οι προσπάθειες τόνωσης του ανταγωνισμού και εξυγίανσης της αγοράς, δεν λέμε, αρκεί να προσέξουμε μήπως από την πολλή δίαιτα ψοφήσουμε τον γάιδαρο... Ήδη, κυκλοφορούν φήμες για νέα λουκέτα, ενώ ξένες πολυεθνικές ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.