search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01
MENU CLOSE

Κεφαλίδου: Tο Κίνημα Αλλαγής δεν αποτελεί συμπλήρωμα καμιάς πολιτικής δύναμης

23.07.2018 10:49
Κεφαλίδου: Tο Κίνημα Αλλαγής δεν αποτελεί συμπλήρωμα καμιάς πολιτικής δύναμης - Media

 

Χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες ούτε την πιθανότητα τριπλής κάλπης τον επόμενο Μάιο, η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, δηλώνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας «ό,τι χαρτιά και να ανοίξει, όσους άσσους κι αν βγάλει από το μανίκι, όσους λαγούς κι αν τάξει στην ΔΕΘ, όποτε κι αν αποφασίσει να κάνει εκλογές, θα νιώσει τι σημαίνει οργή λαού. Τα τεχνάσματά του έχουν εξαντληθεί».

Ασκώντας αυστηρή κριτική με αιχμηρή γλώσσα η κ. Κεφαλίδου αναφέρει πως «όσο νωρίτερα φύγει αυτό το ανεκδιήγητο συνονθύλευμα αυταρχισμού, καθεστωτικού και αριστερίστικου νεποτισμού, που εξαντλεί κάθε δυναμική της χώρας στον βωμό της καρέκλας του, τόσο καλύτερα για τη χώρα».

Σχετικά με το περιεχόμενο των εκλογών, η Χαρά Κεφαλίδου τονίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει κάθε διχαστική επιδίωξη που προκαλείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την αντίστοιχη συνδρομή της ΝΔ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα του «και εμείς και οι άλλοι». «Αυτή είναι η πρόταση της Κεντροαριστεράς, η δική μας πρόταση, απέναντι στον διπλό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συνεπώς το δίλημμα των προσεχών εκλογών δεν είναι πρόοδος ή συντήρηση αλλά συνεννόηση ή διχασμός», υπογραμμίζει.

Επαναλαμβάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν αποτελεί συμπλήρωμα καμιάς πολιτικής δύναμης ενώ για την απλή αναλογική, η βουλευτής ΔΗΣΥ επισημαίνει πως σταθερή άποψη είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ένα βιώσιμο εκλογικό σύστημα κυβερνησιμότητας, και όχι πειράματα ακυβερνησίας. «Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί το εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση και στις εθνικές εκλογές, ακριβώς με πρόθεση την ακυβερνησία και πάντα στο όνομα της “καθαρής δημοκρατίας”», σημειώνει.

Η κ. Κεφαλίδου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της πΓΔΜ και τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώνονται ειδικότερα στη Β. Ελλάδα, τονίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής «επιθυμεί λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Απαιτούνται δεσμευτικές ρυθμίσεις, που θα εγγυώνται την απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας, στο μέλλον. Αυτά πού υπάρχουν στη συμφωνία του κ. Τσίπρα;»

Επίσης θεωρεί ότι «δεν υπάρχει καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια καθώς στέκει αδυσώπητο το 4ο μνημόνιο χωρίς φράγκο», όπως εξηγεί, «με εκποίηση του εθνικού πλούτου σε τιμή κάτω του κόστους».

Τέλος για την αποχώρηση του Ποταμιού και την περαιτέρω πορεία του Κινήματος Αλλαγής, η Χαρά Κεφαλίδου, δηλώνει ότι δεν περισσεύει κανείς από αυτούς που μπορούν να δεσμευθούν σε μια κοινή πορεία και ότι οι όποιες αντιξοότητες, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να μετατραπούν σε αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01