search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:25
MENU CLOSE

Ένα 24ωρο συμπλήρωσε στη μάχη με τρία παράλληλα μέτωπα ο κρατικός μηχανισμός

24.07.2018 09:33
Ένα 24ωρο συμπλήρωσε στη μάχη με τρία παράλληλα μέτωπα ο κρατικός μηχανισμός - Media

 

Ένα 24ωρο συμπληρώνουν αυτή την ώρα στη μάχη του με τις πυρκαγιές στην Αττική ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και οι εθελοντές που έδωσαν το δικό τους «παρών».

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη του ΕΚΑΒ, το προσωπικό νοσοκομείων των νομών Αττικής και Κορινθίας, υπάλληλοι των συναρμόδιων Υπουργείων, των Δήμων και της Περιφέρειας -όλοι, άνδρες και γυναίκες, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες αλλά και με τις συνέπειες που αυτές άφησαν άφηναν πίσω τους.

Δεκαπέντε ταυτόχρονες εστίες σε τρία διαφορετικά μέτωπα στη δυτική, ανατολική και βορειο-ανατολική Αττική, με δυτικούς ανέμους που τοπικά έφθαναν τα έντεκα Μποφόρ συνέθεταν ένα ιδιαίτερο σύνθετο όσο και δύσκολο τοπίο για τον κρατικό μηχανισμό, που υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να διασπάσει τις δυνάμεις του. 

«Από τη πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 καναντέρ, 10 ελικόπτερα, καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αλλά δεν ήταν μονον αυτοί που πάλεψαν με την πρωτοφανή πρόκληση.

Ο κρατικός μηχανισμός, τοπικού και μη, χαρακτήρα ήταν εκεί για να σώσει, να βοηθήσει, να στηρίξει.

Κρίσιμη, επίσης, η αποστολή του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, που έσωσαν από τα κύματα πολλές ανθρώπινες ζωές, κυρίως από την περιοχή Μάτι. Συγκεκριμένα, δώδεκα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα, τρία ελικόπτερα και τρία σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, αλλά και περισσότερα από τριάντα ιδιωτικά σκάφη έσωσαν περισσότερους από 750 ανθρώπους.

Ακόμη, σε πλήρη διαθεσιμότητα τέθηκαν όλες οι μονάδες του Υπουργείου Υγείας, μαζί με 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών.

Την ώρα αυτή, τέλος, ξεκινά επιχείριση μικτών περιπολιών (αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού), για την αστυνόμευση των περιοχών που επλήγησαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:23