search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Κατάρευσε φράγμα στο Λαός: Πολλοί νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και χιλιάδες τραυματίες

24.07.2018 10:52
Κατάρευσε φράγμα στο Λαός: Πολλοί νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και χιλιάδες τραυματίες   - Media

 

Ανείπωτη τραγωδία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λαός μετά από κατάρρευση φράγματος στην Sanamxay. 

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχασε τη ζωή του, εκατοντάδες αγνοούνται και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τις γιγάντιες ποσότητες υδάτων που «έπνιξαν» έξι χωριά. 

Οι πλημμύρες αυτές καθώς κι οι ισχυρές βροχοπτώσεις που ακολούθησαν δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο ειδήσεων Λάο: « Η καταστροφή αυτή προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπινων ζωών ενώ εκατοντάδες πολίτες αγνοούνται. Παράλληλα, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν ασαφή. Το φράγμα με ονομασία Xepian-Xe Nam Noy άρχισε να οικοδομείται το 2013 και αναμενόταν να ξεκινήσει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, φέτος.
Σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Thongloun Sisoulith έχει προβεί στην ακύρωση κυβερνητικών συναντήσεων προκειμένου, μαζί με ανώτερους αξιωματούχους, να επισκεφθεί το σημείο, και να επιβλέψει τις επιχειρήσεις διάσωσης κι αποκατάστασης.

Οι τοπικές αρχές ζητούν από την Κυβέρνηση και διαφόρους οργανισμούς να συνδράμουν τους πληγέντες με είδη πρώτη ανάγκης, όπως ρουχισμό ,φαγητό, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Αξίζει να αναφερθεί πως Λαϊκή Δημοκρατία του Λαός έχει προβεί στην ανέγερση πολλών φραγμάτων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο των ετήσιων ισχυρών βροχοπτώσεων στην χώρα, σε συνδυασμό με το γεγονός των λοφωδών εδαφών της . 

Μάλιστα, εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της υδροηλεκτρικής ενέργειας που παράγει σε γειτονικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη .

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:56