search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:34
MENU CLOSE

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»: Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από την Τουρκία – Χαμός στο twitter

25.07.2018 12:49
«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»: Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από την Τουρκία - Χαμός στο twitter - Media

 

Συγκίνηση προκαλεί το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τους Τούρκους.

Οι κορυφαία εφημερίδα Cumhuriyet κυκλοφόρησε με τίτλο στα ελληνικά, δίνοντας το μήνυμα «μοιραζόμαστε τον πόνο σας».

Το ίδιο και η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκοκυπριακή εφημερίδα Havadis, η οποία στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει «ο πόνος σας acimizdir» που σημαίνει «ο πόνος σας είναι πόνος μας».

Την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό εκφράζουν και οπαδοί της Μπεσικτάς, της Φενέρ και της Γαλατά

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο είναι τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από απλούς Τούρκους πολίτες στο twitter.

Για πολλές ώρες το hastag #GeçmişOlsunKomşu που μεταφράζεται ως «περαστικά γείτονες» ήταν πρώτο στα trends στη γειτονική χώρα, με δεκάδες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου να στέλνουν μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά, κάποια από τα μηνύματα αλληλεγγύης Τούρκων:

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Εξάλλου την Τετάρτη ο κ. Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, με μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο μήνυμά του, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι πληροφορήθηκε με βαθύτατη λύπη, τα όσα διαδραματίστηκαν στον νομό Αττικής τις τελευταίες ημέρες και είχαν αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό τα συλλυπητήρια του, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τέλος, σημείωσε ότι, απέναντι σε μία τέτοια οδυνηρή κατάσταση, βρισκόμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια, προκειμένου να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:34