search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις: «Παγώνουμε τα περιουσιακά στοιχεία δύο υπουργών των ΗΠΑ»

04.08.2018 10:52
Αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις: «Παγώνουμε τα περιουσιακά στοιχεία δύο υπουργών των ΗΠΑ» - Media

 

Mε το ίδιο νόμισμα «πληρώνει» την Ουάσινγκτον και τις αμερικανικές κυρώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις, σε συνέδριο των γυναικών του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε το «“πάγωμα” των περιουσιακών στοιχείων των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των ΗΠΑ στις πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον στους Τούρκους υπουργούς με τα ίδια χαρτοφυλάκια, για τον ρόλο που έπαιξαν στη σύλληψη και κράτηση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Ο «σουλτάνος» επισήμανε μάλιστα πως τα πρόσφατα μέτρα της Αμερικανικής κυβέρνησης «δεν ταιριάζουν σ’ έναν στρατηγικό εταίρο» και πως αποτελούν «ασέβεια προς την Τουρκία» και κάλεσε τις ΗΠΑ να «σταματήσουν αυτό το παιχνίδι».

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διατηρούν περιουσιακά στοιχεία στην Τουρκία , ώστε να έχει αντίκρισμα η κίνηση του Τούρκου προέδρου.

«Είχαμε δείξει υπομονή μέχρι χθες το βράδυ. Σήμερα, δίνω εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Τουρκία οι Αμερικανοί υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, καταφεύγοντας σε απειλητική ρητορική και παράλογες κυρώσεις, δείχνουν ότι δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος», τόνισε ο Ερντογάν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19