16/07/2019 20:37:47

Μαζική δηλητηρίαση τουριστών στο Λαγανά: Στο νοσοκομείο 17 άτομα από αλκοόλ-«μπόμπα»

Μαζική δηλητηρίαση τουριστών στο Λαγανά: Στο νοσοκομείο 17 άτομα από αλκοόλ-«μπόμπα» - Media

 

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι νεαροί Βρετανοί και οι οικογένειές τους μετά το περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης που τους συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, 17 άτομα από μια ομάδα 20 νεαρών τουριστών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία μετά από μπαρότσαρκα σε καταστήματα της περιοχής.

Τα συμπτώματά τους ήταν αυτά σοβαρής δηλητηρίασης από αλκοόλ, με έντονους εμετούς, πόνους στο στομάχι και διαρκή εφίδρωση και, όπως αναφέρουν τα θύματα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και αμέσως οι γιατροί τους έβαλαν ορούς.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τα συμπτώματα άρχισαν στη διάρκεια μπαρότσαρκας στο Λαγανά, όπου ήπίαν διάφορα κοκτέιλ και μπίρες, αν και η ποσότητα αλκοόλ διέφερε από άτομο σε άτομο, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι όταν ήταν στο ξενοδοχείο τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα.

«Βγήκα στο διάδρομο του ξενοδοχείου και είδα ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν αρρωστήσει. Ο εμετός μας ήταν κόκκινος και μαύρος, ενώ ένας φίλος άρχισε να έχει σπασμούς», είπε ένα από τα θύματα.

Η Sun αναφέρει ότι μετά από ελέγχους που διεξήγαγε η ίδια διαπιστώθηκε ότι τα ποτά τουλάχιστον ενός καταστήματος περιείχαν μεθανόλη, που χρησιμοποιείται για αντιψυκτικό.

Πληροφοριες: The Sun

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.