search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:40
MENU CLOSE

Σγουρός για Δούρου: Οι πολίτες δεν την εξέλεξαν για να στρουθοκαμηλίζει και να παπαγαλίζει κομματικές κασέτες

07.08.2018 14:04
ΚΙΝΑΛ: Γιάννης Σγουρός για την περιφέρεια Αττικής - Media

 

Με αφορμή την εμφάνιση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου μετά από δέκα και πλέον μέρες απουσίας από την τραγωδία στο «Μάτι» μέσω συνέντευξής της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υποστήριξε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ότι «η κα Δούρου δεν διαφώτισε τους πολίτες της Αττικής για το τι συνέβη εκείνη την αποφράδα μέρα, γιατί χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

Αναλυτικά, η δήλωση του Γ. Σγουρού:

«Η κα Δούρου από την αρχή της θητείας της επιλέγει συστηματικά στα δύσκολα τον εύκολο δρόμο της απουσίας. Προφανώς έτσι πιστεύει ότι θα ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος και θα αποσείσει από πάνω της τις όποιες ευθύνες της αναλογούν. Κάνει μεγάλο λάθος, διότι η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει.

Επιπλέον οι πολίτες εξέλεξαν Περιφερειάρχη για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να διαχειρίζεται κρίσεις. Όχι για να στρουθοκαμηλίζει και να παπαγαλίζει κομματικές κασέτες. Οι θέσεις ευθύνης απαιτούν παρρησία και παρουσία και όχι ευθυνοφοβία και υπεκφυγές.

Όμως ακόμα και δια μέσω της συνέντευξής της, δέκα και πλέον μέρες από την τραγωδία στο «Μάτι» η κα Δούρου δεν διαφώτισε τους πολίτες της Αττικής για το τι συνέβη εκείνη την αποφράδα μέρα, γιατί χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Ούτε βεβαίως αναγνώρισε στην Περιφέρεια Αττικής ευθύνες, αφού όπως είπε στη συνέντευξή της, η Περιφέρεια έκανε ό,τι της ζήτησε η Πυροσβεστική. Επομένως και η Περιφέρεια τα έκανε όλα καλά… 

Αφού λοιπόν και η Περιφέρεια τα έκανε όλα καλά, γιατί δεν δημοσιοποιεί τα κρίσιμα έγγραφα και στοιχεία εκείνες τις ώρες; Γιατί δεν μας λέει συγκεκριμένα, τι μέτρα πρόληψης είχε λάβει για την 23/7, πότε ζητήθηκε βοήθεια και πότε ανταποκρίθηκε στα αιτήματα αυτά;

Γιατί δεν τοποθετήθηκε δημόσια για όσα συνέβησαν και κυρίως για όσα δεν συνέβησαν και οδήγησαν σε αυτή την εκατόμβη νεκρών; Γιατί ακόμη και σήμερα δύο εβδομάδες από την τραγωδία δεν συγκαλεί Περιφερειακό Συμβούλιο για να ενημερώσει ως οφείλει τις δημοκρατικά εκλεγμένες παρατάξεις και τους πολίτες;

Κανείς δεν ζήτησε από την παντελώς απούσα κα Δούρου να πιάσει στασίδι στα τηλεπαράθυρα μετά την τραγωδία. Οι πολίτες όμως ζητούν και δικαιούνται απαντήσεις, σαν αυτές που επιμένει να μην δίνει, αν και γνωρίζει ότι στη δημοκρατία οι αιρετοί οφείλουν να λογοδοτούν, ενίοτε και άμεσα. Δεν το έπραξε αν και αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωσή της ως Περιφερειάρχης.

Πλέον δεν έχει νόημα να ζητήσει κανείς την παραίτησή της ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας. Οι παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας δεν ζητούνται, υποβάλλονται. Ευτυχώς, η θητεία της κας Δούρου βαδίζει στο τέλος της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30