search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Υπόδειγμα δράσης και ετοιμότητας – Η σωστή λειτουργία στρατού, Δήμου Αθηναίων και προσκόπων έσωσε 621 παιδιά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2033
9-8-2018
12.08.2018 03:00
mati1-1.jpg
 
Μέσα στον ζόφο της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές, η ματιά της κοινωνίας δεν κατάφερε να εστιάσει στις φωτεινές εξαιρέσεις: τους ανθρώπους που έγκαιρα, οργανωμένα και με ασφάλεια εκκένωσαν τις παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή του Ματιού, οδηγώντας 621 παιδιά στα σπίτια τους άθικτα από τα κύματα φωτιάς.
 
Οι έμπειρες Ένοπλες Δυνάμεις, ο «ετοιμοπόλεμος» Δήμος Αθηναίων και το – πάντα παρόν, με πολυετή εθελοντική παρουσία, στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών – Σώμα Ελλήνων Προσκόπων λειτούργησαν υποδειγματικά, σε άμεση και πλήρη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, αλλά και με τους γονείς των παιδιών, τους οποίους, π.χ., οι πρόσκοποι εγκαίρως ειδοποίησαν να μην πάρουν το ρίσκο να τρέξουν κοντά στα παιδιά.
 
Χάρη στην ετοιμότητα όλων των υπευθύνων των κατασκηνώσεων, όχι μόνο τα παιδιά επέστρεψαν ασφαλή – παρ’ ότι το ανεξέλεγκτο τέρας της φωτιάς κατάπινε τα πάντα γύρω του –, αλλά και οι γονείς παρέμειναν μακριά από το πύρινο μέτωπο.
 
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθούμε τι θα συνέβαινε αν μερικές ακόμη εκατοντάδες αυτοκίνητα, με τουλάχιστον έναν ή δύο επιβάτες, έσπευδαν στην περιοχή της πυρκαγιάς, αυξάνοντας το ήδη τεράστιο ρίσκο όχι μόνο για τους γονείς των μικρών κατασκηνωτών, αλλά και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες που επιχειρούσαν να απεγκλωβιστούν από τη φλεγόμενη περιοχή.
 
Όσο περισσότερο κάποιος διαπιστώνει την ανετοιμότητα, τη σύγχυση, την ανεπάρκεια και την αυθαιρεσία κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας, τόσο περισσότερο εκτιμά τις εξαιρέσεις: αυτούς που στον κίνδυνο αντιπαρατάσσουν ετοιμότητα, οργάνωση, ψυχραιμία και αίσθηση κοινωνικού καθήκοντος. Ας πάρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι το μήνυμα που τους αναλογεί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:47