search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:46
MENU CLOSE

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε το προφυλακτικό στο πορτοφόλι

25.08.2018 10:17
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε το προφυλακτικό στο πορτοφόλι - Media

 

Δεν είναι λίγοι όσοι κουβαλάνε μαζί τους πάντα ένα προφυλακτικό σε περίπτωση που προκύψει ξαφνικά η ευκαιρία για να κάνουν σεξ με σκοπό να προστατευθούν από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή από το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της οργάνωσης FPA, η αποθήκευση του προφυλακτικού στο πορτοφόλι ή στην τσέπη δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Η έρευνα έδειξε ότι η ζέστη, η υγρασία, η τριβή και το φως μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των προφυλακτικών και να τα καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματικά.

Η ζέστη θερμαίνει το προφυλακτικό, το λάτεξ φθείρεται και έτσι είναι πολύ πιθανό να σπάσει όταν δεν πρέπει.

Επίσης, αιχμηρά αντικείμενα, όπως κλειδιά του σπιτιού, που υπάρχουν μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια και τσέπες μπορούν να προκαλέσουν τρύπες τόσο στο περιτύλιγμα, όσο και στο ίδιο το προφυλακτικό. Έτσι, το προφυλακτικό μπορεί και να σπάσει, αλλά και να αποκτήσει μικρόβια τα οποία θα τα μεταφέρει στα γεννητικά όργανα.

Επιπλέον, τα προφυλακτικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο μπάνιο ή σε περβάζια παραθύρων, καθώς και εκεί υπάρχει υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει φθορές στα προφυλακτικά.

Ιδανική τοποθεσία φύλαξης είναι το κομοδίνο, ειδάλλως αν κάποιος θέλει να το πάρει μαζί του, καλό θα ήταν να το τοποθετήσει σε κάποιο μικρό υφασμάτινο σακουλάκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:45